AD '69 wint ruim van Ajax B in strijd om Achterhoek Cup

AALTEN - AD'69 trok ten strijde tegen Ajax Breedenbroek in het kader van de strijd om de Achterhoek Cup. Een moeilijke pot zou het niet worden want met een 7-1 eindstand was Breedenbroek een speelbal van AD'69. Daarbij komt ook dat Ajax Breedenbroek het nadeel had om op een onbekend spekglad veld te moeten spelen terwijl veld 2 voor AD'69 het eigen trainingsveld was.

AD'69 was voor de rust al uitgelopen naar een 4-1 voorsprong met goals van Djayen Baboe, Dylan Bauhuis, Nick Ebbers en Mark Jansink terwijl Ajax Breedenbroek eenmaal wel wist te scoren terwijl zij 2 doelpunten zagen worden afgekeurd doordat zij vanuit buitenspel waren gescoord. Na rust probeerde Breedenbroek het heel even maar zag na 6 minuten spelen dat Michiel Ebbers vanaf het middenveld opstoomde naar de zestien van de tegenstander en daar hun keeper met een diagonaal schot werd gepasseerd. Na de 5-1 was het wel over met de ambitie van Breedenbroek, het probeerde het nog wel maar het gros van de pogingen strandde horizontaal op het gladde veld. Daarbij kwam ook nog een keer dat een Djayen Baboe wel stevig op de benen stond en dit wist uit te buiten door menig tegenstander op de vierkante meter uit te spelen. In de 63e minuut scoorde Nick Ebbers met een kopbal vanuit een cornerbal van broer Michiel de 6-1 en de allerlaatste doelpunt (de 7-1) van de wedstrijd was wederom van Nick Ebbers toen hij ditmaal van een voorzet van Twan ter Horst in de allerlaatste minuut inkopte.
Volgende wedstrijd voor AD'69 wordt op dinsdag 12 november gespeeld bij vv Oeken, een zaterdag-derdeklasser die met 3-2 van Loil wist te winnen.

 

Meer berichten