VVN-vrijwilliger Bennie Stronks neemt een reactietest af bij mevrouw Geling, die prima presteert tijdens deze test. Foto: Lydia ter Welle
VVN-vrijwilliger Bennie Stronks neemt een reactietest af bij mevrouw Geling, die prima presteert tijdens deze test. Foto: Lydia ter Welle (Foto: )

Rijvaardigheidstest VVN prima verlopen

DINXPERLO - Donderdag morgen 10 oktober vond de rijvaardigheidstest voor senioren plaats, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Aalten/Dinxperlo. Aan de test nam het maximale aantal van dertig mensen deel. Volgens voorzitter Jan Hofman van VVN is de ochtend prima verlopen.

Door Lydia ter Welle

De ochtend werd, behalve met een rijtest, gevuld met een test van het reactievermogen, een ogen- en gehoortest, en 'bijscholing' op het terrein van verkeersregels. Verkeersregels veranderen regelmatig, of er komen nieuwe bij. Af en toe de kennis opfrissen is voor iedereen goed, en zeker voor senioren die soms al wel vijftig jaar geleden hun rijbewijs haalden. Tijdens de rijvaardigheidsrit onder leiding van een ervaren rij-instructeur kregen deelnemers tips op het gebied van veilig autorijden.

"We moesten nog mensen teleurstellen, omdat we het maximum aantal deelnemers hadden bereikt. Er staan nog tien mensen op de wachtlijst. We zijn aan het kijken hoe we hen kunnen helpen, misschien door nog een testdag te houden. Mochten er nog mensen zijn in de gemeente Aalten, die willen meedoen: zij kunnen zich melden bij secretaris E. ten Broeke, info@eddytenbroeke.nl", zegt Jan Hofman.

Meer berichten