Progressieve Partij ziet grote kansen voor zonnepanelen op bedrijfsdaken.

AALTEN - Uit een recent onderzoek van bureau Overmorgen blijkt dat er in de gemeente Aalten 350 bedrijven zijn met daken groter dan 1000m2. Samen gaat het maar liefst om 856.000 m2 dak dat in theorie benut zou kunnen worden voor zonne-energie. Natuurlijk zal niet elk dak geschikt zijn; maar volgens Overmorgen kunnen ruim 8500 huishoudens hun stroombehoefte dekken met zonne-energie van Aaltense bedrijfsdaken.

Aalten doet het in vergelijking met andere gemeenten op dit gebied nu nog slecht. Momenteel wordt er in Aalten nog maar drie procent van dit grote dak-potentieel benut. Er ligt dus volgens de Progressieve Partij een enorme kans om de energietransitie te versnellen. En door bedrijfsdaken optimaal te benutten zijn er minder windmolens of zonneparken nodig. De partij heeft door middel van schriftelijke vragen aan het College aandacht gevraagd voor deze kans.

De Progressieve Partij vindt het daarbij belangrijk dat ook bij zonne-energie op bedrijfsdaken de bevolking kan meeprofiteren. Dat kan wanneer de zonnestroom-installaties bij energiecoöperaties worden ondergebracht. Dat scheelt de bedrijven rompslomp en de lokale koopkracht wordt ermee bevorderd. "Een mooie kans voor een mooi staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen!", aldus de Progressieve Partij.

Meer berichten