Een voorbeeld van een aquarel. Foto: PR
Een voorbeeld van een aquarel. Foto: PR

Workshop bloemen aquarelleren

Workshop bloemen aquarelleren

AALTEN - Beginner of gevorderde, iedereen kan tijdens een workshop aquarelleren een schilderij maken met bloemen als onderwerp. Op donderdag 17 oktober verzorgt Hanny Roumen de workshop in de Bibliotheek Aalten.

Een aquarel is een met waterverf gemaakt schilderij. Na een korte uitleg over de mogelijkheden van het onderwerp, fleurige bloemen, laat Hanny wat variaties zien op de toepassing van het materiaal. Daarna gaat men zelf aan de slag. Per fase geeft Hanny een algemene uitleg die iedere deelnemer om kan zetten naar zijn of haar eigen stijl. Ze legt alles stap voor stap uit, van beginschets tot het uitwerken van de basis en achtergrond en uiteindelijk het aanbrengen van schaduw en details. Men kan realistisch, maar ook vanuit fantasie schilderen. Laat vooral ook het toeval een rol spelen.

Men mag zelf één of meer bloemen meebrengen die men graag wil schilderen. Hanny zorgt in elk geval dat er fleurige bloemen zijn dus als men niets meeneemt is dat ook geen probleem. De workshop vindt plaats in de Bibliotheek Aalten van 14.00 tot 17.00 uur. Leden van de Bibliotheek betalen 14,50 euro. Is men geen lid? Dan bedragen de kosten 16,50 euro. Inschrijven is verplicht, dat kan via de website of in één van vestingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort. De werken van Hanny zijn de hele maand oktober in Bibliotheek Aalten te bezichtigen.


www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten