Bredevoort verliest in Barchem

BREDEVOORT - Bredevoort heeft moeten buigen voor de dadendrang van SVBV. Het Barchemse team had in twee wedstrijden nog geen punten behaald en was erop gebrand deze ditmaal thuis te houden. En dat lukte: Bredevoort ging met 3-2 ten onder.

Bredevoort begon de uitwedstrijd op de koude, regenachtige zondagmiddag met hoge druk. SVBV werd vastgezet en daarmee gedwongen de lange bal te spelen. Bredevoort wist op voorsprong te komen dankzij Ramon ten Have. Hij werd op de rand van het zestienmetergebied bereikt, nam de bal aan en schoot hem strak in de hoek. Daarna zakte Bredevoort een beetje in en kon SVBV in de wedstrijd komen. Het hanteren van de lange bal door het thuisteam werkte goed omdat SVBV over een sterke, balvaste spits beschikt. De Barchemers kwamen enkele keren gevaarlijk voor het Bredevoortse doel, maar vonden het net pas laat in de eerste helft. Een schot van een vrijstaande speler werd getoucheerd door een speler van Bredevoort waardoor de bal onhoudbaar in het doel verdween. Met die 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.
Na rust was het nog kouder, maar Bredevoort begon net als de eerste helft erg sterk. Dit resulteerde in wat kansen en uiteindelijk ook in nogmaals een voorsprong. Ramon ten Have legde de bal goed af op Rik Tankink, die de bal strak onder de keeper doorschoot. Kort daarna zorgde de scheids voor het kantelpunt in de wedstrijd: tot verbazing van beide teams werd Ten Have er met rood afgestuurd. SVBV maakte goed gebruik van het mannetje extra en wist de achterstand snel naar een 3-2 voorsprong om te buigen. Bredevoort kon vervolgens met tien man weinig meer klaarspelen.
Al met al een vervelende wedstrijd voor Bredevoort, maar niet alleen door de invloed van de scheidsrechter. Bredevoort mag ook zeker naar zichzelf kijken. Als er zorgvuldiger met de kansen in de eerste helft was omgegaan, had SVBV een stuk meer moeite moeten doen om tot winst te komen.

Meer berichten