Maurice Hermans. Foto: PR
Maurice Hermans. Foto: PR (Foto: Eigen foto, vrij van rechten)

Een hommage aan Toon Hermans

AALTEN - 'Altijd zal ik van je houden.' Op zaterdag 19 oktober brengt Maurice Hermans samen met diverse vocalisten en musici een prachtige en ontroerende hommage aan Toon Hermans in Evenementencentrum De Hofnar.

Het is inmiddels meer dan negentien jaar geleden dat Nederlands beroemdste conferencier Toon Hermans (1916-2000) overleed. Maurice Hermans, de zoon van de in Sittard geboren Toon, stelde met de muzikale voorstelling ‘Altijd zal ik van je houden’ een prachtig en ontroerend programma samen, een hommage aan zijn vader met wie hij zelf ook op het podium stond. Vol anekdotische en vaak hilarische verhalen en een keuze uit de bekendste liedjes en mooiste gedichten die Toon heeft geschreven. Samen met een zanger, drie zangeressen en drie musici bracht hij tijdens de matinee première de voorstelling ‘Altijd zal ik van je houden’ in Theater Elckerlyck in Antwerpen op de planken voor een uitverkochte zaal.

Met een feestelijke medley van Toon’s liedjes eindigde de voorstelling met Altijd zal ik van je houden. Maurice heeft het in de Onemanshow van Toon in 1988 gezongen en samen met hem geschreven. Het is nu zijn lijflied geworden. "Ik heb een inleidend versje geschreven. Negentien jaar geleden is hij plotseling weggegaan. Hij lag op bed alsof hij op iets wachtte," zo leidde Maurice zijn door allen gezongen lijflied in. Zeer terecht kregen Maurice en zijn cast een staande ovatie. Het was fascinerend om het leven van Toon Hermans, zijn liedjes en gedichten voorbij te horen komen. Zeker als men hem vroeger live of op tv heeft gezien. Ook als dat niet het geval was, valt er volop te genieten van deze voorstelling. De zaal zal om 19.30 uur open gaan, en het zal om 20.00 uur beginnen.Kosten bedragen vijftien euro per persoon en zijn verkrijgbaar bij boekhandel Messink en Prinsen of op de website. Eventueel kan men ook kaarten kopen bij de avondkassa, zolang de voorraad strekt. Voor meer informatie kan men de website bezoeken.


www.streektheateraalten.nl

Meer berichten