Thema-avond voor ouders van leerlingen Schaersvoorde

AALTEN/DINXPERLO - De ouderraden uit Aalten en Dinxperlo van het Christelijk college Schaersvoorde houden een ouderavond voor de ouders van hun leerlingen, in samenwerking met Figulus Welzijn. De avond vindt plaats op dinsdag 1 oktober op de locatie Slingelaan 28 in Aalten. Inloop vanaf 19.15 uur en om 19.30 uur start het programma.

De thema's die deze avond aan bod komen, zijn waarschijnlijk voor alle ouders herkenbaar. Het is prachtig om je kinderen te zien opgroeien. Het leidt echter soms echter ook tot de nodige discussies, afwegingen en dilemma's. Het is prettig om deze thema's met andere ouders te kunnen bespreken en om tips te krijgen van deskundigen. De thema's zijn: Alcohol & drugs; Samenspel onderwijs en thuis; Social Media; Groepsdruk; Gehoorschade; Seksualiteit; Kind in echtscheidingssituatie. Bij binnenkomst kiezen ouders een thema voor de eerste workshop. Er zijn drie rondes van dertig minuten en elke groep staat onder begeleiding van een professional.

Elke twee jaar organiseren de ouderraden van Schaersvoorde een gezamenlijke thema-ouderavond. De ouderraad denkt mee met school en brengt wensen en belangen van ouders naar voren. Daarnaast streeft de ouderraad er naar de belangen van de leerlingen en de kwaliteit van het onderwijs zo goed mogelijk te behartigen. Elke locatie van Schaersvoorde heeft een aparte raad.


www.schaersvoorde.nl

Meer berichten