Gezellige drukte op de Markt in Aalten tijdens de Bockbierdag van vorig jaar. Foto: PR
Gezellige drukte op de Markt in Aalten tijdens de Bockbierdag van vorig jaar. Foto: PR (Foto: Picasa)

Bockbierdag en koopzondag op 6 oktober

AALTEN - De eerste zondag in oktober vindt in Aalten de introductie plaats van Nederlands bekendste speciaalbier: het Bockbier. Op de Markt en bij Café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze zondag, 6 oktober, open.

Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen met leuke acties en in de straten zijn verschillende activiteiten zijn en de Markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier. De Compagnie Onversaegt en de Vendeliers van Sint Helena openen de BockbierDag en het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door Wijnkoningin Veronique en haar prinsessen Esther, Rianke en Karin. Alle op dat moment aanwezige bezoekers worden op een glas Bockbier getrakteerd.
De tuin van café Schiller biedt plaats aan een Bockbiermarkt, met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een strippenkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt en bij Schiller. De horeca serveert bijpassende gerechtjes en livemuziek klinkt op beide locaties. De Carel Jansen Band speelt op de Markt.

De Bockbierdag begint om 13.00 uur. De koopzondag duurt tot 17.00 uur.


www.bockbierdag.nl

Meer berichten