Luxe zonwering: 5 tips waar je aan moet denken

Buiten een zonnescherm ophangen is een uitstekende manier om op warme zomerdagen je huis, terras en tuin te koelen. Maar er zijn wel bepaalde dingen om rekening mee te houden bij het kopen van je zonwering. We hebben 5 tips voor je opgesteld, zodat je alvast weet waar je op moet letten. En daarbij kun je gelijk lezen welke valkuilen je beslist moet vermijden.

Laat een zonwering professional je helpen
Dit bedoelen we in de breedste zin van het woord. Zowel bij het selecteren van de juiste zonneschermen om bij jou buiten op te hangen, als de installatie zelf. Een professional is dag in, dag uit bezig met het kiezen van de juiste zonwering per project, om deze vervolgens te installeren. Je ziet vaak dat mensen eerst de installatie zelf proberen te doen, maar daarna alsnog een professional in moeten schakelen. Wees verstandig en loop geen risico.

Cassette of semi-cassette zonwering
In de zoektocht naar zonwering zie deze termen vaak voorbij komen. De cassette is het deel van de zonwering dat aan de muur vastzit waar de armen en het doek inrollen als het zonnescherm sluit. Een cassette is volledig gesloten, een semi-cassette is open aan de onderzijde. Een volledig gesloten cassette geeft de beste bescherming tegen de elementen en heeft een langere levensduur, tegen een iets duurder prijskaartje.

Wat doet kleur?
De kleur van je zonneschermen zijn niet alleen van belang voor het uiterlijk van je zonwering. De werking van de schermen heeft ook te maken met het materiaal en de kleur. Lichte kleuren reflecteren veel zonlicht en werken daarom goed. Maar houd ook rekening met de sfeer die bepaalde kleuren geven als er zonlicht op schijnt. Groen of blauw licht geeft een andere sfeer dan geel of wit licht.

De bediening van je zonwering
Elektrische bediening is tegenwoordig de standaard. En daar is meer voor te zeggen dan luxe alleen. Een elektrische motor rolt het doek geleidelijk op en trekt de armen soepel in. Als je dit handmatig doet gaat het vaak met horten en stoten. Dit kan ten koste gaan van de levensduur van de zonneschermen.

Denk aan je budget
Dit lijkt misschien logisch, maar het is erg makkelijk om te kijken naar alle mogelijkheden en daarbij je budget uit het oog te verliezen. Wees realistisch over de kosten van zonwering en ga daarna weloverwogen te werk. Ook hierbij is het handig om goed te overleggen met een vakman of vakvrouw. Met het overzicht van de mogelijkheden en bijbehorende kosten dat zij hebben kunnen ze je altijd adviseren over waar wél, en waar juist níet te besparen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Inhuis Plaza. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten