Rosanna lost het eerste schot. Foto: Eva Schipper
Rosanna lost het eerste schot. Foto: Eva Schipper

Kinderburgemeester opent jeugdschieten

AALTEN - Donderdagavond was het dan zover, Rosanna Lohuis trad voor de eerste keer op als kinderburgemeester van Aalten. Rosanna mocht het jeugdschieten openen door zelf het eerste schot te lozen. Van te voren was Rosanna een beetje zenuwachtig, maar toen het schot gelost was klonk er een blij gejuich, Rosanna heeft het erg goed gedaan. De strijd om de jeugdkoningstitel werd uiteindelijk gewonnen door Niels Kampshof.

Door Eva Schipper

Wat Rosanna nou zo leuk vindt aan kinderburgemeester zijn? “Ik wil later graag in de politiek gaan werken. Ik vind het erg leuk om te overleggen, mijn mening te geven en op evenementen aanwezig te zijn.” Voor Rosanna is het een mooie kans om meer te leren over de politiek. Ze kan op een jonge leeftijd al veel meemaken binnen de gemeente. Ook vertelt Rosanna nog over een andere droom die werkelijkheid wordt. “Ik mag in december Sinterklaas een hand geven, dat is iets wat ik altijd al heb willen doen en nu kan het echt.”

Binnenkort wordt Rosanna voorgesteld in de Gemeenteraad, maar eerst mag ze vrijdag samen met burgemeester Anton Stapelkamp gaan zwaaien bij Beth San. Of dat spannend is? “Ja, het is wel spannend, maar mijn oma komt ook kijken. Daarom ben ik al veel minder zenuwachtig.”

Rosanna Lohuis wenst iedereen een fijn volksfeest. Ze wenst alle kinderen van Aalten vooral veel succes bij de zeskamp.

Meer berichten