AD '69 verliest ook derde bekerwedstrijd

AALTEN - AD'69 verliest ook de derde bekerwedstrijd. Uit tegen VIOS B werd met 2-1 verloren ofschoon AD'69 gezien de kansen de winst naar zich toe had moeten trekken.

Een behoorlijk gehandicapt AD'69 1 moest improviseren in de bekerwedstrijd tegen VIOS B. Zonder Lars Rave (hamstring), Dylan Bauhuis (geschorst), Djayen Baboe (vakantie), Tom Elferink (geopereerd), Maik Gerling (hoofdblessure), Zila Ertunç (knieproblemen) en Thomas Oostrik (lies maar wel op de bank) en Roel Penterman die in de tweede helft van zijn werk naar Beltrum kwam, startte AD'69.
AD'69 deed het in het eerste kwartier niet onverdienstelijk. Het ging gelijk op en na 16 minuten was het AD'69 dat de eerste kans kreeg. Bram Dekkers speelde diep op Mark Jansink, die voorzette, waar Jens Bent de bal over de lat schoot. Ook de 2e kans in de wedstrijd was voor AD'69 1. Uit een vrije trap kopte Nick Ebbers over. Hierna kopte een voorhoedespeler van VIOS B. ook een bal over het doel van Anthony Ikink. De verre ingooien van Michiel Ebbers zorgde voor scrimmages in de 16 meter van VIOS B. Na 30 minuten viel onverwachts de 1-0. Een bal werd vanaf links voorgezet en eenvoudig in het doel geschoten. De achterhoede van AD'69 stond hierbij niet op te letten. Een foutje daarna bij een terugspeelbal leverde VIOS B een kansje op, maar het werd corner. Een solo van een VIOS B. speler leverde wel een kans op voor de geel-zwarten, maar geen doelpunt. VIOS B. bleef hierna tot de rust sterker en de 1-0 was dan ook verdiend.

In de tweede helft startte VIOS B aanvallend en AD'69 wisselde. Reçep Kaya ging en Timo v.d. Linden kwam erbij in de spits. AD"69 kwam er nu meer uit, maar het moest achterin blijven opletten. Na 57 minuten de kans voor AD"69 op 1-1. Mark Jansink werd gewisseld voor Roel Penterman die linksback werd. Luuc Heijnk ging op het midden spelen en Hidde Weenk kwam op rechts voor te staan. Uit een ingooi van Michiel Ebbers schoot Jens Bent de bal net over. Even later schoot de spits een bal op de voeten van de keeper van VIOS B uit een pass van Jeroen Scholten. De keeper redde voortreffelijk. AD'69 verdiende nu het gelijke spel. Even later scoorde AD"69 dan ook, maar de bal was al achter geweest en AD'69 kreeg een corner. Uit die corner kopte Michiel Ebbers AD"69 alsnog naar 1-1. AD'69 bleef nu aanvallend de betere ploeg. Een vrije trap van 30 meter van Jeroen Scholten kon de keeper net redden met zijn vuisten. Even later brak Nick Ebbers door en kon alleen op het doel afgaan. De keeper torpedeerde Nick en de scheidsrechter leek rood te trekken, maar het werd geel. AD'69 scoorde nogmaals , maar nu werd de goal afgekeurd voor buitenspel. Luuc Heijnk ging voor Thomas Oostrik. En Jeroen Scholten probeerde het nogmaals met een schot van afstand dat echter naast ging. Een ieder dacht al aan een gelijkspel en dat was zeker verdiend geweest voor AD"69. Misschien had er nog wel meer ingezeten.
Maar in de 90ste minuut werd uit een vrije trap van VIOS B. de bal door de spits achter Anthony Ikink gekopt. Eén van de weinige aanvallen in de tweede helft van VIOS B. In de paar minuten blessuretijd kon AD'69 niets meer uitrichten. Het bleef 2-1 voor VIOS B. AD'69 kan nu even aan de kermis denken.
Zondag 22 september ontvangt AD'69 thuis voor de competitie SV Basteom uit Steenderen.

Meer berichten