Lezing over Joodse feesten in De Hofnar

Allerlei Joodse feesten en gebruiken komen aan de orde tijdens de lezing. Foto: PR
Allerlei Joodse feesten en gebruiken komen aan de orde tijdens de lezing. Foto: PR (Foto: )

AALTEN - Waarom bouwen Joodse families in het najaar een hut van takken en bladeren? En wat is 'Vreugde der Wet' en hoe vieren ze dat dan? Wat heeft Pesach met Pasen te maken en wat is Wekenfeest ten opzichte van Pinksteren of is Poerim zoiets als Joods carnaval? En waarom ziet een chanoekakandelaar er anders uit dan de menorah (de bekende zevenarmige kandelaar die symbool staat voor Israël)?

Allemaal vragen waarop geïnteresseerden een antwoord kunnen krijgen tijdens de donateursavond van de Stichting Vrienden van de Aaltense Synagoge. Een van de doelstellingen van deze Stichting is bekendheid geven aan de Joodse religie en cultuur.

Ronnie Noach, die zitting heeft in het stichtingsbestuur, weet veel van de Joodse feesten en treurdagen en wil de bezoekers van de avond graag meenemen door de Joodse kalender, van Joods Nieuwjaar, meestal in onze maand september, tot Pesach in april. Hij is een onderhoudend verteller, die ook graag in zal gaan op vragen.

De donateursavond is in de Salon van de Hofnar, Polstraat 7, op dinsdag 24 september, aanvang 20.00 uur. Behalve de donateurs zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. De toegang is vrij, wel wordt er bij de uitgang om een vrije gift gevraagd ten behoeve van het werk van de stichting.

Meer berichten