Tristan brengt 'feel-good vintage Acid Jazz music' naar Aalten. Foto: PR
Tristan brengt 'feel-good vintage Acid Jazz music' naar Aalten. Foto: PR (Foto: )

Tristan opent voor LSAmusic

AALTEN - De band Tristan opent op zondag 29 september het nieuwe seizoen voor LSAmusic. De vijfmansformatie brengt in Oerkroeg Schiller in Aalten (Prinsenstraat) jazz, funk en soul. In een concert dat draait rond de vijfde cd van deze band: 'The Spice of Five', die in april verscheen.

De muziek van Tristan kan het beste worden omschreven als 'feel-good vintage Acid Jazz music' met de energie en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz-muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes- en synth-sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waarop haar prachtige stemgeluid kan schitteren. De muziek voert de luisteraar direct terug naar de te gekke jaren zeventig.
Tristan doet denken aan de klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de 'high-energy grooves'. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie.
Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een positieve kettingreactie. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met de Amerikaanse soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel 'Full Power' als het vervolg '2nd Phase' behaalden de nummer 1 positie in de Engelse Soulcharts. Veel (inter-)nationale live- en radioshows volgden. Mede dankzij dit succes tourde de band de hele wereld over: Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko om er maar een paar te noemen. In 2017 verscheen wereldwijd de cd 'Live in Concert'.
Een logisch vervolg voor de band is het vijfde album 'The Spice of Five', waarnaar de huidige tour is vernoemd. Opgenomen met alleen de eigen leden van de band. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de Tristan-sound te verliezen. Buiten dit bestaat de band ook nog eens vijf jaar in de huidige bezetting: Evelyn Kallansee (vocals), Coen Molenaar (keys), Guy Nikkels (guitar), Frans Vollink (electric bass) en Sebastiaan Cornelissen (drums).
De entree voor LSA donateurs en -sponsoren is gratis. Andere muziekliefhebbers kunnen e-tickets à 11 euro bestellen via de website van LSAmusic. Het concert begint om 15 uur. Voor het volgende concert, op zondag 20 oktober, wordt verwacht Rosedale uit Frankrijk.

https://www.tristanmusic.eu/
www.lsamusic-aalten.nl.

Meer berichten