Blökfest, een benefiet-evenement voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Foto: Mees Jansink
Blökfest, een benefiet-evenement voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Foto: Mees Jansink (Foto: )

Mooie opbrengst benefiet voor taaislijmziekte

AALTEN/BARLO - Het prachtige bedrag van 5583,06 euro was de opbrengst van het benefietfestival Blökfest, dat op 31 augustus in discobar De Loods in Aalten is gehouden. Het geld gaat naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), die zich inzet voor betere behandeling en medicatie voor mensen met de taaislijmziekte. Organisator Jolien Gleis-Duenk, zelf patiënt, was zeer tevreden.

CF of taaislijmziekte is een van de meest voorkomende erfelijke ziekten in Nederland. Bij deze aandoening is het slijm dat in het lichaam verschillende belangrijke functies heeft dikker dan bij mensen die deze genetische afwijking niet hebben. Doordat het dikkere slijm moeilijker af te voeren is, hoopt het zich op, vooral in longen, darmen, alvleesklier en lever. Dit kan tot veel verschillende klachten leiden. Organisator Jolien Gleis-Duenk kwam op het idee om het festival te organiseren doordat ze sinds 2017 de voordelen van nieuwe medicatie heeft mogen ervaren. Een mooie bijkomstigheid is dat deze stichting dit jaar vijftig jaar bestaat.
Blökfest begon 's middags met heerlijk weer. Het publiek kon genieten van onder meer Hans Jansen (Music is my life) en Xandra Storm met haar Franse draaiorgeltje. Voor de kinderen was er een springkussen en natuurlijk gratis ranja. De sfeer was gemoedelijk, iedereen deed enthousiast mee. Later op de avond waren er optredens van gelegenheidsformatie Drietefix en de band Speedmönster. De avond werd afgesloten door een knallende show van DJ Wimpie.
Dit fantastische evenement werd mede mogelijk gemaakt door: Houwers Media, G3 geluid en licht, Stichting de Loods, Gleis Keurslager, Partycentrum/Pannenkoekenhuis 't Noorden, Jumbo Leussink, Bakkerij Vaags, MAHO-Rent, de Domme Aanleg, Oerkroeg Schiller, Coffee Fresh Westhoff, Aannemersbedrijf Wevers,De Kado Fabriek en Meer, Smid van Lochem, Primera Aalten, Effen Anders Bloembinders en 't Pömpke verhuur.
Wie meer wil weten of nog wil doneren kan terecht op de website.

www.ncfs.nl

Meer berichten