Max en Rik presenteren trots de naam van de wagens. Foto: Eva Schipper
Max en Rik presenteren trots de naam van de wagens. Foto: Eva Schipper

De bloemencorso al in volle gang

AALTEN - De allegorische optocht van het Volksfeest brengt zaterdag weer een stoet van prachtige bloemenwagens, de fanfares en meer gezelligheid. Corsogroep 2002 is al maanden druk bezig met het maken van hun wagen. Herman en Rik Kuenen vertellen over hun wagen ‘Rhino Expedition’.

Door Eva Schipper

Rik is al sinds de lagere school bevriend met Joost Roelofsen. Toen ze tien jaar waren maakten ze samen hun eerste wagen in Aalten. Vandaag de dag maken ze nog steeds samen wagens. “De gezelligheid van onze groep is zo leuk. De aanloop naar de corso is eigenlijk leuker dan het evenement zelf.” Rik benadrukt hoe hecht de groep is. Herman is het met hem eens. De twee heren vertellen dat ze in de laatste dagen met wel zestig mensen aan de wagen werken.

Rik vertelt hoe een grote corsowagen bedacht wordt. “In november beginnen we al met brainstormen. Onze tekenaar Joost maakt dan alvast wat schetsen. Tijdens de kerstborrel is hét moment: de onthulling van het ontwerp. We hebben dan ook de maquette van de wagen al af. Vanaf februari wordt er met een aantal mensen drie uur per week aan gewerkt en gebouwd. Ik schat dat we er in totaal 700 uur mee bezig zijn.”

Herman geeft aan dat de meeste mensen helemaal niet weten hoeveel werk het is. Ook zegt hij dat het erg belangrijk is dat het maken van corsowagens niet uitsterft in Aalten. “Het is zo leuk om samen hieraan te bouwen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

Max Kuenen is de zoon van Rik en de kleinzoon van Herman. Max is nog erg jong, maar ook hij doet mee aan de corso. Samen met zijn zusje en nichtje presenteert hij de wagen Dolfijn. “Ik heb er al erg veel zin in.”

Meer berichten