Can I come over? wordt door schrijfster Marleen Hoftijzer gepresenteerd in de Koppelkerk. Foto: Marleen Hoftijzer
Can I come over? wordt door schrijfster Marleen Hoftijzer gepresenteerd in de Koppelkerk. Foto: Marleen Hoftijzer

Boekpresentatie 'Can I come over?'

BREDEVOORT - Marleen Hoftijzer (Aalten, 1988) pakte twee jaar geleden haar koffers en besloot om als 'digital nomad' de wereld rond te reizen. Ze schreef een boek over haar ervaringen en presenteert 'Can I come over?' op 19 september in de Koppelkerk te Bredevoort.

Thuis. Wat betekent dat eigenlijk? Marleen Hoftijzer liep tegen een dertigersdilemma aan. Niet helemaal gelukkig in Nederland, pakte ze twee jaar geleden haar spullen en reisde als 'dakloze' digital nomad de wereld over. Door haar werk als fotografe kwam ze op prachtige plekken terecht.

Ze liep tegen een probleem aan: eenzaamheid. Het vluchtige contact in hostels beviel haar niet, dus ze besloot om bij lokale mensen te gaan overnachten. Telkens stelde ze één vraag aan haar hosts: wat is thuis? En Marleen maakte wat mee; ze verbleef in de Australische outback bij een koeienboer en vloog mee in zijn helikopter, ze logeerde in een Schots kasteel en leefde een week met de Kuna-indianen in Panama. Door bij 'locals' thuis te overnachten, wil ze de tolerantie en het begrip tussen verschillende culturen bevorderen.

In haar boek "Can I come over?" schreef ze over haar ervaringen. Meer dan zestig verhalen uit twaalf verschillende landen. De avond is vrij toegankelijk, maar aanmelden via www.koppelkerk.nl wordt op prijs gesteld. Marleen zal tijdens de boeklancering haar boeken signeren. De inloop is om 18.30 uur en begint om 19.00 uur.
 

Meer berichten