Iets betekenen voor een ander?

AALTEN/DINXPERLO - Als vrijwilliger van VIT-hulp bij mantelzorg bezoekt men kwetsbare mensen, jong en oud. Gewoon om gezelschap te bieden, voor wat aanspraak, om een spelletje te doen of om samen activiteiten te ondernemen.

Op dit moment zijn we in Aalten en Dinxperlo op zoek naar vrijwilligers voor meerdere personen:
• Voor een alleenstaande meneer met beginnende dementie die veel thuis zit, zoeken we iemand om met hem een kopje koffie te drinken, een gesprekje te voeren en eventueel een spelletje te doen of samen de krant te lezen.
• Een mijnheer met beginnende dementie wil heel graag met iemand er op uit om te wandelen en vindt het fijn om daarbij gesprekken te voeren.
• Mevrouw op leeftijd die graag buiten komt. Ze zoekt iemand die haar mee naar buiten neemt in haar rolstoel.

Misschien is bovenstaand vrijwilligerswerk niet wat men zoekt. "We krijgen echter regelmatig nieuwe aanvragen binnen, dus als u het leuk vindt om met ouderen activiteiten te ondernemen binnenshuis of buitenshuis, meldt u zich dan vooral aan bij ons aan." VIT-hulp bij mantelzorg begeleidt, zorgt voor een goede voorbereiding en zorgt voor onkostenvergoeding. Geïnteresseerd? Bel met VIT 0544-820000 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Men kan ook even binnenlopen tijdens het spreekuur van mantelzorgconsulent Marjan Roerdinkveldboom, elke vrijdagmorgen op het gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten van 11.00 tot 12.30 uur.

Meer berichten