Tass Saada komt naar Aalten op 10 september. Foto: PR
Tass Saada komt naar Aalten op 10 september. Foto: PR (Foto: )

Palestijns auteur Tass Saada komt Aalten

AALTEN - De bekende Palestijnse auteur Tass Saada bezoekt van 5 tot en met 14 september opnieuw ons land bezoeken. Saada is bekend van zijn boeken Arafat was mijn held en Een geest van terreur. Hij bezoekt ons land op uitnodiging van zijn uitgever, Uitgeverij Gideon, en doet dat inmiddels voor de vierde maal. Op 10 september is hij te gast in de Westerkerk in Aalten (Hogestraat 52).

Tass Saada werd geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook, enkele jaren nadat zijn ouders uit Jaffa waren gevlucht. Niet lang na zijn geboorte vertrok het gezin naar Saoedi-Arabië en weer later naar Qatar. Daar groeide Tass op en radicaliseerde hij in zijn verlangen naar een Palestijnse staat. Op 17-jarige leeftijd verlaat hij zonder toestemming het ouderlijk huis en sluit hij zich aan bij Fatah. Tass wordt sluipschutter. Zijn bijnaam binnen Fatah luidt 'the butcher', toen een erenaam voor hem, nu iets waar hij met veel verdriet aan terugdenkt.
Later woont Tass in Amerika. Hij wordt een succesvol zakenman. Als hij tot geloof komt, ontstaat er een nieuw verlangen in hem; een verlangen om zich in te zetten voor verzoening tussen het Joodse volk en de Arabische volken. Samen met zijn vrouw Karen richt hij de organisatie Hope for Ishmael op. Komend najaar hopen ze met Hope for Ishmael een nieuw programma te lanceren, Lead with Love, waarmee ze kerken en christenen wereldwijd willen toerusten in hoe liefdevol van betekenis te zijn voor de moslims in hun woonomgeving.

Aanvang van de lezing is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee). Engels is de voertaal (met Nederlandse vertaling). Er is een boekentafel aanwezig.
De toegang is gratis (er wordt een collecte opgehaald voor het werk van Hope for Ishmael).

Meer berichten