AD'69 krijgt een corner op archiefbeeld. Archieffoto: PR
AD'69 krijgt een corner op archiefbeeld. Archieffoto: PR

AD'69 1 verliest eerste oefenwedstrijd in Doetinchem tegen vv Doetinchem (2-0)

AALTEN/DOETINCHEM - AD'69 1 heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen in Doetinchem tegen vv Doetinchem verloren (2-0).

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt AD'69 1 een aantal oefen- en bekerwedstrijden. De eerste oefenwedstrijd vond op 20 augustus plaats op het kunstgras van derdeklasser Doetinchem. AD'69 startte met in de basis de nieuwelingen Jens Bent en Hidde Weenk. Beiden lieten een goede maar ook vooral een gretige indruk achter, zodat dit vertrouwen biedt voor de nabije toekomst.
AD1 zou nog niet starten met Zila Ertunc en Tom Elferink, beiden zijn geblesseerd uit de zomerstop gekomen en vooral voor Tom Elferink is dit zwaar teleurstellend, omdat hij na 18 maanden afwezigheid net een maand eerder zijn rentree had gemaakt tegen FC Bocholt. Verder zou Lars Rave, die sinds november '18 niet meer gespeeld had, ook in de basis starten en deed dat na twee trainingen alweer tot volle tevredenheid van trainer Mark Schepers.
AD'69 startte bijzonder fel en wekte de indruk nu al conditioneel fit te zijn en wist de eerste helft elkaar goed te vinden in snelle combinaties, die ver tot in de zestien van Doetinchem kwamen, maar dan vervolgens kapot liepen op of de verdediging of de keeper. Ook het zijnet of de bosrand ver achter het veld waren veelal de eindbestemmingen van de doelpogingen. Maar het was goed te zien dat de nieuwelingen zich goed bewogen en met name Jens Bent voor behendige bewegingen zorgde, waarmee de Doetinchemmers zich geen raad wisten. De gehele eerste helft ging wat betreft de hoogtepunten op het conto voor AD'69, maar ze wisten de vele mogelijkheden niet te benutten. Het klassenverschil verschil op papier (derde klasse versus vierde klasse) bleek op het veld niet te kloppen, want AD'69 was de betere, de snellere en de meest fitte van de twee.
Toch zou Doetinchem de score openen; in de 35ste minuut uit een zeldzaam moment dat zij in de zestien van keeper Erik Heuvel zouden verschijnen. Met een lob werd Heuvel verschalkt en erg veel had hij op dat moment niet aan zijn verdediging, die niet scherp stond. Even leek het dat AD'69 van slag was en het momentum verloor toen twee minuten na de openingstreffer het alweer tegen een 2-0 achterstand aankeek, toen er weer uit een snelle uitval werd gescoord. AD'69 reclameerde voor buitenspel, maar dit werd door de arbiter genegeerd. De achterstand zou ook de ruststand blijken en vier andere spelers zouden zich aan AD-zijde gaan warmlopen. Aan de andere zijde waren het maar liefst tien wisselspelers die het veld betraden, dus werd daar al aardig geanticipeerd op de fitheid van AD'69.
In de tweede helft zou het kansenfestijn voor AD'69 zich blijven opstapelen, maar 45 minuten lang bleek dat onder meer de paal en keeper spelbrekers zouden zijn en daar waar de achterlijn wel werd gepasseerd was de eindbestemming van de bal het maisveld aan de andere kant van de sloot. Op basis van de kansen was een gelijkspel zeker terecht geweest, misschien zelfs wel meer maar dan moeten de kansen er wel in. Niet voor niets was dit een oefenwedstrijd en dus stond er niets op het spel, maar AD'69 had wel voor een verrassing kunnen zorgen, maar liet dat achterwege door geen enkele van de ruim twintig kansen te benutten. Zelfs een afgekeurd doelpunt vanuit buitenspel voor Jeroen Scholten zou de ban niet breken.
Trainer Mark Schepers heeft zijn nieuwe aanwinsten in een wedstrijdsituatie kunnen bekijken en hoe ze passen in het team, daarnaast moet hij onder andere verrast zijn door de inzet en spel van bijvoorbeeld een Luuk Heijink die een gretige indruk achterliet. Een kleine teleurstelling moet het zijn geweest voor Schepers dat zowel Nick alsmede Michiel Ebbers voortijdig het veld met een blessure moesten verlaten.

Zondag staat voor AD'69 het tweede oefenduel op het programma, om 11.00 uur thuis tegen Bredevoort.

Meer berichten