De koningsparen 2018. Foto: PR
De koningsparen 2018. Foto: PR

Haart viert het Zomerfeest

HAART - Van 28 tot en met 31 augustus viert Oranjevereniging Ons Genoegen haar jaarlijks zomerfeest op het terrein rondom de Ringkamp aan de Huiskermatedijk 4. Het zomerfeest wordt woensdagavond geopend met een toneelavond. Dit jaar staat de toneelvereniging uit Barlo op de planken met het stuk: Puur Natuur. Aanvang 20.00 uur

Donderdagavond 29 augustus, in De Ringkamp, staat in het teken van Oktoberfest. Dit is ook het thema voor de wagens. Het zou leuk zijn als iedereen deze donderdagavond zijn kleding aanpast aan het thema. Na de wagenversierwedstrijd staat Freeline klaar in de tent om er een gezellige avond van te maken. De kinderen worden onder andere vermaakt met een lampionnenoptocht.

Op zaterdag 31 augustus vertrekt men om 9.00 uur na het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus richting het koningspaar Gosia en Henk klein Hesselink, met in de koets jeugdkoningin Eva Joost en jeugdkoning Siebum Reesink. Tegen twaalf uur gaat het koningspaar in de koets, richting de Ringkamp waar de eigengemaakte groentesoep en broodjes klaarstaan.

Om 14.00 uur lost Gosia klein Hesselink het eerste schot en wordt officieel het middagprogramma geopend, met onder andere het koningsschieten, jeugdkoningschieten, fladderschieten en roosjesschieten. 't Noorden zorgt voor de inwendige mens. Zaterdagavond wordt het zomerfeest afgesloten met een grandioze feestavond. Iedereen wordt 20.30 uur verwacht in de tent om de nieuwe koningsparen te verwelkomen. Deze avond treedt Hike op.

Meer berichten