Barbecueën wordt een wedstrijd bij Schiller. Foto: PR
Barbecueën wordt een wedstrijd bij Schiller. Foto: PR (Foto: Picasa)

Laatste AaltenDag is opnieuw Van Streek

AALTEN - D donderdag 22 augustus is de laatste AaltenDag van dit jaar. Bedrijven en verenigingen uit de streek werken mee, vandaar AaltenDag Van Streek. Ook deze AaltenDag start om 15:00 uur.

Er is een zomerse markt met marktkramen met deze week weer speciale producten uit onze streek, afgewisseld met muziek en activiteiten als schminken, schilderen en de draaimolen. En nog deze hele maand augustus is er kunst in de winkels in samenwerking met het Achterhoeks Kunstcafé. De grote kinderrommelmarkt start ook om 15 uur en tot 19 uur kunnen kinderen hun waren verkopen. Daarnaast is er het Modelspoorpanorama Aalten, de 'Doe een wens'-trein en legobouwen bij Intertoys. Er is muziek in de Oude Helenakerk en een pop-up boekenmarkt bij het museum. 's Avonds is er gezellige livemuziek in alle cafés en op de Markt, met vrije toegang.
Ook komt Aaltenaar Ton Houwer klompen maken, op de traditionele manier: met handgereedschappen. Verder loopt clown Maike uit Winterswijk door het dorp om prachtige ballonfiguren te maken en Lobke zingt in de straten. De dames van Dweilorkest La Dolce Vita zorgen voor vertier tussen 18 en 20 uur.
Jongerencentrum Atlantic zorgt ook deze AaltenDagen van Streek weer voor groot spektakel met het kratten stapelen voor kinderen op zeer hoge hoogte. Bij Schiller is er een bbq-wedstrijd voor jong en oud in samenwerking met Royaal BBQ en Slagerij Gleis. Vanaf 15 uur kunnen kinderen hun bbq-talenten tonen en volwassenen volgen daarna hun voorbeeld.
Op de Markt zingt het gezelligheidskoor de Aladna's en ook op de Markt staat Jumbo Leussink met het spel met balletjes vangen.

Bijzonder deze AaltenDag is de komst van troubadour Gery Groot Zwaaftink. Met zijn wagen heeft hij de hele zomer door het land getrokken en doet deze dag Aalten aan. Met verhalen uit de Achterhoek en pakkende liedjes weet hij jong en oud te boeien. Zijn optredens zijn om 16.00, 17.00 en 18.00 uur op de parkeerplaats van Hengeveld Bikecenter, dit alles in samenwerking met Marga Klompé.

Muziek in de avond
De band Pas Op! start om 20:00 uur op de Markt, waarna vanaf 22:00 uur Flex Daily & Le Garage spelen bij Schiller en Hike de AaltenDagen afsluiten bij Leuven.


www.aaltendagen.com

Meer berichten