De bijenstal op het terrein van De Ahof. Foto: Gerard te Hennepe
De bijenstal op het terrein van De Ahof. Foto: Gerard te Hennepe

Laatste zomerfiets-excursie van PP

AALTEN/DINXPERLO - Wie bijen zegt, zegt biodiversiteit. De laatste PP-zomerfiets-excursie staat in het teken van bijen en biodiversiteit. De deelnemers zijn te gast bij de afdeling Aalten van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) èn we fietsen naar een plek in het Aaltense buitengebied, waar de regionaal ambassadeur biodiversiteit van deze vereniging woont. De fietsexcursie wordt georganiseerd door de Progressieve Partij. Iedereen kan en mag meefietsen.

Deze laatste fietsexcursie van het zomerseizoen vindt plaats op woensdag 21 augustus. De start is om (stipt) 19.00 uur. Dit keer bij de Ahof, Polstraat 9 in Aalten. Op het terrein van de kinderboerderij is de bijenstal met educatieruimte van de NBV afdeling Aalten gevestigd. De deelnemers krijgen uitleg over nut en noodzaak van de bijen, maar ook over de werkzaamheden van de imkers. Om 19.30 uur stapt men weer op de fiets voor een biodiversiteitstocht. Onderweg wordt een beroep gedaan op ieders waarnemingsvermogen. Het is dus een fietstocht met opdrachten.
Rond de klok van kwart over acht komt men aan bij een plek in het buitengebied van Aalten. Hier is Cor Burger, de 'regionaal ambassadeur biodiversiteit' van de NBV woonachtig. Hij en zijn partner Inge Teunisen hebben op hun eigen gronden biodiversiteit zoveel mogelijk in praktijk gebracht. Cor zal aangeven wat onder biodiversiteit in relatie tot de belangrijke functie van bijen verstaan moet worden. Wat kunnen we zelf doen? Maar wat moet ook de politiek van rijk tot gemeente doen. Wat moet groots aangepakt, wat kan kleinschalig.

Na afloop van de rondleiding in de tuin en de uitleg van Cor wordt het zomerexcursieprogramma afgesloten op het terras van De Borghman in Bredevoort.

Aanmelden
Deelname en een koffie is gratis. Overige versnaperingen voor eigen rekening. Wie alleen bij de excursie in de bijenstal bij de Ahof wil zijn of bij de uitleg van Cor Burger, regionaal ambassadeur biodiversiteit, is uiteraard ook welkom. Graag wel aanmelden op: redactie@progressieve-partij.nl, dan wordt het adres toegestuurd.

Meer berichten