De initiatiefnemers van de stichting Vrienden van Belevingsboerderij De Ahof, Van links af Maureen van Asselt, Nico Weijers, Gerdienke Lensink,  Michiel Stronks en Laurens Stortelder.  Foto: PR
De initiatiefnemers van de stichting Vrienden van Belevingsboerderij De Ahof, Van links af Maureen van Asselt, Nico Weijers, Gerdienke Lensink, Michiel Stronks en Laurens Stortelder. Foto: PR (Foto: )

Stichting Vrienden van Belevingsboerderij De Ahof opgericht

AALTEN - De Ahof heeft z'n eigen steunstichting: de stichting Vrienden van Belevingsboerderij De Ahof.

Sinds 1988 is kinderboerderij De Ahof een begrip in Aalten. In dit 'groene hart' van Aalten is van alles te beleven en te zien. De mooie kinderboerderij wordt in stand gehouden door de inzet van vele vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn er iedere dag om de dieren te verzorgen en de omgeving er zo netjes mogelijk uit te laten zien voor alle bezoekers. Ook de tuin ligt er altijd netjes bij door de hard werkende mannen van Estinea. De kinderboerderij groeit daarom uit naar een belevingsboerderij.

Sinds 10 april heeft de belevingsboerderij de Ahof een steunstichting. Het doel van deze stichting is het financieel en daadwerkelijk ondersteunen en in stand houden van de belevingsboerderij De Ahof. Ook diverse activiteiten die plaatsvinden op de kinderboerderij kunnen door de Stichting ondersteund worden.

Enkele buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om samen deze stichting op te richten. Als buurt zijn ze nauw betrokken bij de kinderboerderij en zien met eigen ogen de boerderij uitgroeien tot een belevingsboerderij. Op de boerderij worden lessen gegeven voor de basischool, zijn er educatieve programma's, is De Deale geopend, waar iedereen een kop koffie kan krijgen, en zijn er kinderactiviteiten. Op de belevingsboerderij zijn niet alleen boerderijdieren, maar is er ook een kruidentuin, moestuin en bijenstal met veel bijen. De omgeving van de boerderij heeft nog veel meer potentie voor leuke initiatieven. Daarbij kan men denken aan een natuurlijke speeltuin of een echt belevingspad langs de beek.

De belevingsboerderij is niet van Figulus en ook niet van de stichting Vrienden van de Belevingsboerderij. De boerderij is van iedereen. Juist daarom zoekt de stichting donateurs om de boerderij te ondersteunen en alle bestaande en nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Uiteraard staat men ook open voor ieders inbreng voor nieuwe initiatieven bij de Belevingsboerderij.

Wie de belevingsboerderij De Ahof ook een warm hart toedraagt, kan 'vriend' worden door het invullen van het donateursformulier op de website of door langs te gaan bij De Ahof.

Als vriend wordt men ook op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom de belevingsboerderij en zorgt men ervoor dat de boerderij ook in de toekomst voor iedereen blijft.


www.belevingsboerderijdeahof.nl

Meer berichten