De buggy van Tim en Tom Coronel. Foto: PR
De buggy van Tim en Tom Coronel. Foto: PR

Redbull F1-showcar te zien op Aaltendagen

AALTEN - Op donderdag 15 augustus vindt de derde AaltenDag plaats. AaltenDagen wordt voor één keer AaltenWagen, niets op wielen is te gek. De dag start om 15.00 uur. Deze dag komt de RedBull f1-showcar, bij RedBull Racing was Max Verstappen onlangs erg succesvol. Zeer bijzonder op de AaltenWagen is ook de Dakar-buggy van de broers Tim en Tom Coronel. Sponsor Jumbo Leussink heeft weten te regelen dat de originele F1-showcar te zien is tijdens de AaltenDagen 2019.

Plaatselijke autobedrijven haken op het thema in en pakken groots uit in de straten van het Aaltense centrum. Diverse voertuigen en tractoren, van groot tot klein, zullen te bewonderen zijn rond de RedBull F1-showcar. Daar kunnen kinderen een echte auto beschilderen en zijn er verschillende prijsvragen waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Op de Markt is door Jumbo Leussink een racecircuit opgebouwd en kunnen kinderen racen met een op afstand bestuurbare Formule-1 auto. Buiten bij Obbink kan jong en oud racen in een Playseat.

Zomerse Markt, kinderrommelmarkt en activiteiten
De Zomerse Markt vol met marktkramen, gevuld met koopwaar, afgewisseld met muziek en activiteiten als schilderen en de draaimolen, trekt elke AaltenDag veel publiek. De grote kinderrommelmarkt start om 15.00 uur en tot 19.00 uur kunnen kinderen hun waren verkopen. Het modelspoor Panorama Aalten en het Lego bouwen bij Intertoys blijkt ook elke week weer een grote succes. Dit jaar is er iets nieuws: de hele maand augustus is er kunst in de winkels. Er is muziek in de grote Kerk en een pop-up boekenmarkt bij het Museum. Dweilorkesten Toontje Ongeregeld en Dokters' Swingende Infuustoeters zullen zorgen dat de stemming er tot het laatst toe in blijft.
Muziek

Muziek op de avond
's Avonds is er livemuziek in alle cafés en op de Markt, met alle dagen vrije toegang. Gilbert & Friends start om 20.00 uur op de Markt. Dit eindigt om 24.00 uur. Vanaf 22.00 uur zal bij Leuven Fragment live spelen. Bij Café Schiller: Twitch.
AaltenWagen is op donderdag 15 augustus vanaf 15.00 uur.


www.aaltendagen.com

Meer berichten