Slimme nest thermostaat

Uw huis een make-over geven voor de nazomer met voordelige smart home producten en duurzame aanpassingen

Geen woningeigenaar ontkomt er aan: het restylen cq. opknappen van uw woning, een in de - pak hem beet - tien à vijftien jaar. De uitstraling van interieurs, de gebruikte technologie en het duurzaamheidskarakter hebben namelijk niet het eeuwige leven. Niet alleen op het gebied van interieurs en de uitstraling van uw woning, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid valt er veel te winnen! Met name op het niveau van energieverbruik en klimaatneutraliteit wordt er van Nederlandse woningen steeds meer verwacht. Denk aan de introductie van energielabels voor woningen en de doelstellingen van de Europese Unie en overheid om woningen in de komende decennia energieneutraal te maken. Absoluut belangrijke ontwikkelingen wat veel huiseigenaren graag aan meedoen. Maar hoe pak je het energiezuiniger maken van uw woning slim aan, zodat het u niet te veel geld kost en de resultaten optimaal zijn? Als deze vragen zo nu en dan door uw hoofd spoken, kunt u met onderstaande adviezen ongetwijfeld uit de voeten om uw woning duurzamer te maken!

Een slimme nest thermostaat installeren
Een van de beste manieren om via smart home producten om te besparen op energiekosten, is een nest thermostaat installeren door een ervaren elektricien. Een nest thermostaat is een smarthome product waarmee de temperatuur in huis tot in perfectie geregeld kan worden. Wie kiest voor een nest thermostaat, kan het klimaat in huis perfect afstellen op zijn/haar eigen levensritme. 's Nachts zet u de temperatuur natuurlijk lager, op zo'n 15-17 graden, terwijl op het moment dat u uit bed komt de kachel op een aangename temperatuur wordt ingesteld. Als u op vakantie gaat of standaard niet thuis bent, stelt u gewoon de verwarming op een lagere temperatuur in. Met een nest smart home installatie verhoogt u hierdoor niet alleen het comfort in huis en maakt u het uzelf lekker makkelijk, maar wordt ook de energierekening flink omlaag gebracht. Een prima investering dus!

Energiezuinige Perilex stekker aansluiten
Heeft u wel eens nagedacht over een perilex stekker aansluiten? Nee? Dan wordt het hoog tijd om dit eens te doen! Een perilex stekker aansluiten heeft namelijk enkele interessante voordelen. Welke zijn dit en wat is dit voor soort stekker? Een perilex stekker is ideaal om apparaten die een hoog vermogen vereisen van bijvoorbeeld 230 volt, veilig te kunnen aansluiten. Me een perilex-aansluiting kunt u veilig en efficiënt gebruikmaken van elektrische apparatuur die meer energie trekt dan gemiddelde apparaten. Ideaal dus, en extra veilig!

Zonnepanelen op het dak plaatsen
De energie thuis efficiënt en energiezuinig regelen, doet u ook slim door zonnepanelen op uw dak te laten installeren door een erkend installatiebedrijf. De extra energie die dit oplevert, kunt u gebruiken voor de bediening van uw cv-ketel, elektriciteit en smart home apparatuur. Met ongeveer 12-18 zonnepanelen die van goede kwaliteit zijn en juist zijn afgesteld, kunt u bij een gemiddeld huishouden de elektriciteitskosten compenseren. Zo bespaart u een hoop kosten, na een eenmalige investering, en draagt een steentje bij aan een beter en gezonder klimaat voor uzelf en toekomstige generaties!

Spouwmuurisolatie aanbrengen
Slim duurzaam bent u ook bezig als u kiest voor spouwmuurisolatie. Het isoleren van de spouwmuren is relatief voordelig, zeker als u in een gemeente woont die voor dit type energiebesparende maatregelen een subsidie verstrekt. Per jaar kunt u al gauw tot 250-350 euro besparen op de gasrekening door voor spouwmuurisolatie te kiezen. En, ook fijn: uw woning wordt direct meer waard als er isolatie in de spouwmuren zit. Dat is natuurlijk mooi meegenomen en een lekkere investering voor later, als u uw woning ooit nog eens wilt verkopen!

HR+++-glas in de woning plaatsen
Ten slotte nog een goed keuze die u kunt maken om uw woning te verduurzamen, namelijk HR+++-glas in uw woning laten zetten. HR-glas staat voor hoogrendementsglas. De meeste woningen beschikken inmiddels over dubbel glas, maar KR+++ is nog effectiever qua isolatie omdat deze glasplaten uit liefst drie platen bestaan. Jaarlijks bespaart u met isolatieglas al snel tientallen tot wel honderden euro's op uw energienota. Na een eenmalige investering in goed isolerend glas profiteert u jarenlang van minder kosten, een duurzamer en comfortabeler huis. En opnieuw geldt: uw woning wordt meer waard van deze ingreep. Een goed idee dus voor een echte make-over van uw woning waarbij meer duurzaamheid een van de uitgangspunten is.

Dit artikel wordt u aangeboden door Zoofy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten