Ouderen, familie, maatjes: voor allemaal was er plek langs de route van de Zwarte Cross-gangers. Foto: Kristel te Bokkel
Ouderen, familie, maatjes: voor allemaal was er plek langs de route van de Zwarte Cross-gangers. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Ook ouderen in de ban van de Zwarte Cross

AALTEN – Jaarlijks is de Zwarte Cross een van de hoogtepunten voor menig Achterhoeker. Ook voor de ouderen van de Stegemanhof in Aalten is het een heel spektakel. Net als vorig jaar namen zij plaats op de rotonde bij 't Noorden en keken zij naar alle caravans die richting de Zwarte Cross trokken.

Door Kristel te Bokkel

De wegen rondom Lichtenvoorde zijn op de donderdag van de Zwarte Cross vaak drukbezocht. Ook over de Ringweg in Aalten rijdt menig Crossbezoeker richting het festivalterrein. Net als vorig jaar kwamen de ouderen van de Stegemanhof een kijkje nemen om de bonte stoet toe te juichen en uit te zwaaien. Want zoals ze zelf zeggen. "Voor de Zwarte Cross ben je nooit te oud."

Rond 10.00 uur namen de eerste bewoners van de Stegemanhof plaats, samen met hun familie, maatjes en vele anderen. Niet alleen de Zwarte Cross-gangers zaten toen al goed in de feeststemming. De ouderen konden er ook wat van. Met een mooi versierde rotonde en met het gezelschap van het dweilorkest 'de Straotklinkers' was het goed toeven aan de Ringweg.

Joke Meinen-Hoftijzer, organisator, vertelt: "Het is heel gezellig, het is mooi weer en samen maken we er een prachtige dag van. We hebben voor de ouderen twee eendjes geregeld, zodat ze zelf ook een ritje kunnen maken in een mooie auto. En 't Noorden zorgt voor een natje en een droogje."

Meer berichten