Het modelspoorpanorama. Foto: PR
Het modelspoorpanorama. Foto: PR (Foto: Picasa)

Vier de leukste augustusdonderdagen in Aalten

AALTEN - De AaltenDagen zijn een muzikaal en een zomers spektakel in het centrum van Aalten. Nu met elke AaltenDag een speciaal thema. Naast dat er een veel activiteiten elke week terugkomen, werkt een groep jonge ondernemers al maandenlang aan het invullen van de thema's. Deze zomers zijn er weer de succesvolle 'AaltenDagen van Streek' en dit jaar voor het eerst 'Kleurrijk Aalten' en het spectaculaire AaltenWagen, een dag waarop niets op wielen te gek is en waarop onder meer de Redbull showcar kan worden bekeken en de Dakar-buggy van de gebroeders Coronel. De AaltenDagen zijn dit jaar op 1, 8, 15 en 22 augustus elke dag vanaf 15.00 uur.

Red Bull showcar en Dakar-buggy van gebroeders Coronel

Elke week is er een zomerse markt met marktkramen gevuld met koopwaar, uit de streek. Deze worden afgewisseld met muziek en activiteiten zoals schminken, schilderen en de draaimolen. Iedere AaltenDag is er kunst in de winkels, de grote kinderrommelmarkt, het Modelspoorpanorama en legobouwen. Er is Muziek in de grote kerk en een pop-up boekenmarkt bij het Museum.
Met 's avonds livemuziek in alle cafés en op de Markt. Alle dagen is de toegang gratis.

AaltenDagen van Streek
Donderdag 1 en 22 augustus wordt de zomerse Markt aangevuld met tal van streekproducten en ambachten als manden vlechten en klompen maken. De eerste AaltenDagen van Streek komen er artiesten zoals DanzArte en '(On)beperkt toegang'. Muziek van Koelala, Lobke en het Dweilorkest de Stroatklinkers.

Tijdens de laatste AaltenDagen van Streek wordt de zomerse markt met Streekproducten aangevuld bij Schiller door een barbecue-wedstrijd voor volwassenen èn voor kinderen. Muzikale medewerking van Lobke, het gezelligheidskoor de Aladna's en Dweilorkest La Dolce Vita. Speciaal zijn de voorstellingen van Troubadour Gery Groot Zwaaftink met liedjes en verhalen van de Achterhoek, welke te zien en te beluisteren zijn achterop de parkeerplaats van Hengeveld Bikecenter. Bij ballonnenclown Maike kunnen kinderen een ballon laten maken. Jongerencentrum Atlantic zorgt beide AaltenDagen van Streek weer voor groot spektakel met het kratten stapelen op zeer hoge hoogte.

Kleurrijk Aalten
Op de tweede AaltenDagen, 8 augustus zal 'kleurrijk' het thema zijn. Een dag die in het teken staat van schilderen voor grote en kleine kinderen, kleur en verschillende culturen. Lonnie Ballonnie zorgt voor kleurige ballonnen en op de markt zijn spectaculaire kleurrijke activiteiten met de voetbalclinic verzorgt door AD'69 en een activiteit van Jumbo Leussink voor alle kinderen. Muzikale medewerking deze dag van Passed Borders en dweilorkest de Kroezenhokers.

AaltenWagen
Tijdens de derde AaltenDagen is niets op wielen te gek. AaltenDagen wordt voor één keer AaltenWagen! Deze dag zal de De Redbull showcar te bewonderen zijn. Ook de Dakar-buggy van de broers Tim en Tom Coronel kan iedereen bekijken. De plaatselijke autobedrijven gaan groots uitpakken. Een auto wordt gewrapt en kinderen kunnen een echte auto beschilderen. Dweilorkesten Toontje Ongeregeld en Dokters' Swingende Infuustoeters zullen ook gaan optreden


www.aaltendagen.com

Meer berichten