Vrijwilligers gezocht voor Zomerschool

Infoavond op dinsdag 16 juli

DINXPERLO - In de zomer zijn er vier weken lang, op drie ochtenden, leuke activiteiten in het kader van de zomerschool. Dit kan sport, spel, cultuur of een bezoekje aan een organisatie zijn. Het doel is om de Nederlandse taal goed te blijven onderhouden tijdens de vakantie en tevens onze gemeente beter te leren kennen.

De Zomerschool is bedoeld voor kinderen en jongeren uit de gemeente Aalten, van 4 tot 16 jaar, die thuis geen of weinig Nederlands spreken. Daarnaast worden de ouders ook bij enkele activiteiten betrokken. De kinderen zullen in drie groepen worden begeleid.
De Zomerschool wordt uitgevoerd door jongeren met een onderwijs, sociale of pedagogische achtergrond. Zij krijgen hulp vanuit Figulus. Maar ook vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar.
Vanaf 30 juli tot en met 22 augustus is de zomerschool op dinsdag, woensdag en donderdag van 9 tot 12 uur bij IKC de Bosmark in Dinxperlo. Vrijwilligers zijn van harte welkom, ook wanneer zij maar enkele dagen kunnen helpen.
Aanmelden kan bij Figulus Welzijn in Aalten of in Dinxperlo. Mailen kan ook naar Dini (d.veerbeek@figulus-welzijn.nl) of Ella: (e.sankowska@figulus-welzijn.nl). Op dinsdag 16 juli is een informatieavond over de Zomerschool, vanaf 19.30 uur in het Kulturhus Dinxperlo.

Meer berichten