De sporters in actie tijdens de skeelerwedstrijd. Foto: PR
De sporters in actie tijdens de skeelerwedstrijd. Foto: PR (Foto: )

Skeelerwedstrijd

AALTEN - Woensdag 3 juli werd op de wieler/schaatsbaan op Sportpark Zuid de eerste skeelerwedstrijd verreden. Dat deze baan goed fietst, wisten we al, dat deze baan fantastisch schaatst, dat is ook al oud nieuws. Maar dat deze baan ook nog eens grandioos skeelert, dat is groots nieuws.

Woensdag was alweer de zevende wedstrijd (totaal 11) voor de Free-Wheel Inline Cup Oost. Bijna 40 vrouwen en mannen waren afgereisd om de krachten met elkaar te meten. Vele rijders komen uit Overijssel en van de noordelijke Veluwe.
Bij de recreanten was het de plaatselijke vedette Eric Vink die als eerste de finishlijn passeerde. De enige dame in dit gezelschap was het de Aaltense Hetty Westervelt die knap derde werd tussen de heren. Voor Fred Holtkamp was er een tweede plaats op het podium gereserveerd en kon zodoende zijn vrouw blij verrassen met een mooie bos bloemen. Vanuit RTC de Stofwolk (Eibergen) waren ook een drietal skeeleraars vertegenwoordigd. Voor Stijn Paper en Ronald Stieben was het hun eerste wedstrijd. Een hele leuke ervaring! Zij behaalden de 5e en 4e plek.
Bij de dames 2 ging de overwinning naar Antoinet van Essen-Prins en zij heeft daarmee de koppositie in het algemeen klassement overgenomen van Claire van der Veen die vierde werd. Thirza Gorkink (tweede) was in de eindsprint een fractie van een seconde sneller dan Ester Korenberg (derde). De eerste jaars Lotte van den Noort (vijfde) kon zich goed handhaven tussen de overige dames.
Het grootste peloton was wederom de categorie heren 2. De rijders in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd alhoewel de eindsprint doorgaans gewonnen wordt door de jongere garde. Woensdag was Erben Rens wederom de snelste. Thomas Averink, de leider in het algemeen klassement, werd twee en de derde plaatst was voor de master Arie Rozendaal. Rene de Klein en Gerben Beumer (RTC de Stofwolk) werden respectievelijk vier en vijf.
De heren 1 en dames 1 waren helaas magertjes vertegenwoordigd. Dit had te maken met het WK in Barcelona wat deze week voor deze dames en heren op het programma staat. Zij lieten Aalten schieten, wat wij overigens niet begrijpen. De snelste dame was de leidster in het algemeen klassement Gerline Crediet. De overwinning bij de heren 1 ging naar Rinus van der Veen, Jelmer Ligtenberg werd twee en de derde plaats was voor Martijn de Boer. Lars Woelders werd 4e en Jelle Ligtenberg 5e.
Het was een mooi evenement dat zeker een vervolg krijgt. Wie ook wil skeeleren kan elke woensdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 terecht op de baan, onder begeleiding. Meer informatie op de site.


www.peddelaarsaalten.nl

Meer berichten