Ria Knoefmann, Op Maat Met Ria
Ria Knoefmann, Op Maat Met Ria

Nieuw in Aalten: Op Maat Met Ria

'Op maat met Ria' is een éénmanszaak die in de gemeente Aalten activiteiten op allerlei vlak biedt in de vertrouwde thuissituatie voor ouderen, zieken en mensen met een verstandelijke beperking. Voor mensen die niet naar de reguliere dagopvang of de dagbestedingscentra kunnen of durven.

Als meisje van negen ging ik op bezoek bij een tante die in het ziekenhuis lag. In die tijd duurde een ziekenhuisopname vaak veel langer. De avond dat ik er was kwam er een dame langs met een karretje met allerlei spullen erop. Boeken, handwerkjes, puzzelboekjes en knutselspullen. De patiënten die bij mijn tante op de kamer lagen waren blij met de afleiding die deze dame bracht. Vanaf die tijd wist ik wat ik wilde worden: bezigheidstherapeute; later noemde men dat activiteitenbegeleidster.

Mijn naam is Ria Knoefmann, ik ben gediplomeerd activiteitenbegeleidster en heb ruim 25 jaar ervaring in de zorg, ook voor ouderen en voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb twee volwassen dochters en twee hondjes. Ik hou van handwerken, kamperen en ik wil graag anderen helpen.

Het beroep activiteitenbegeleider is nu veelal weg bezuinigd in de zorg. Veel activiteiten zijn overgenomen door vrijwilligers, of door mensen met een verzorgende opleiding. Dat is natuurlijk prima, als het duidelijk omlijnde activiteiten zijn, waar geen vakinhoudelijke kennis van de vrijwilliger of van de verzorgende voor nodig is. Maar bij een sterk groeiende doelgroep van intensieve hulpbehoeftigen zal er meer kennis nodig zijn. Iemand die weet hoe activiteiten aangepast moeten worden, of hoe deze doelgroep begeleid moeten worden. Dat is wat 'Op maat met Ria kan bieden'.

 'Op maat met Ria' is een éénmanszaak met een hoge standaard van werken. Er is een groot scala aan activiteiten om een keuze uit te maken, en het is zeker ook mogelijk om eigen ideeën in te brengen. Er is een luisterend oor voor de wensen van de cliënt en er is veel aandacht om het voor de kwetsbare cliënt zo fijn als mogelijk te maken. Tevens zullen de mantelzorgers ontzien worden, wat ook erg belangrijk is.

U kunt kiezen tussen 'Muziek op maat' of 'Activiteiten begeleiding op maat'.  Kijkt u eens op de site www.opmaatmetria.nl daar ziet u wat er allemaal mogelijk is. Ik ben de hele zomer beschikbaar.

Neemt u gerust contact op, voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvende en gratis intake. 

Op Maat Met Ria
Ria Knoefmann
Damstraat 11, Aalten
riaknoefmann@hetnet.nl
www.opmaatmetria.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Op Maat Met Ria. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten