AZSV 1 wint de Achterhoek Cup. Foto: Henri Weikamp
AZSV 1 wint de Achterhoek Cup. Foto: Henri Weikamp (Foto: )

AZSV wint Achterhoek Cup

AALTEN - AZSV heeft de Achterhoek Cup voor de tweede keer op haar naam geschreven door DZC'68 na shoot-outs te verslaan. Na de reguliere 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord door goals van Nick Abbink en een strafschop van Robbin Thuss.

De Aaltenaren konden op deze manier het seizoen toch nog met een prijs besluiten. De vierde plek in de hoofdklasse B met een recordaantal punten was al bijzonder fraai te noemen, maar deze mooie serie in de competitie leverde geen prijs op. In de KNVB-beker was Sparta Nijkerk in de kwartfinale te sterk, zodat er ook geen plek in de 'grote' KNVB-beker bemachtigd werd. Na drie weekenden rust stond de finale in de Achterhoek Cup op het programma tegen DZC'68, dat zich op de laatste speeldag veilig had gespeeld in de eerste klasse. De Doetinchemmers zijn altijd een lastige tegenstander voor de roodwitten en kwamen ook deze keer goed uit de startblokken. Binnen vier minuten kopte aanvoerder Nick Abbink raak uit een hoekschop en zette zijn ploeg daarmee op het goede spoor, 0-1. Daarna nam de ploeg van trainer Dave de Jong het initiatief over en de eerste kans was voor Niek te Veluwe. Hij kreeg de bal van Erwin Nieuwboer, maar doelman Job Tadema redde goed. Kort daarna kregen de Aaltenaren een strafschop na een overtreding op Robbin Thuss, die zelf van elf meter de ploegen op gelijke hoogte bracht, 1-1.

Daarna was AZSV de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. DZC'68 kwam nauwelijks in de buurt van doelman Jasper te Kolste. Pas in de tweede helft ging een schot van invaller Meron Zehaye net over het doel van Te Kolste. De ploeg van trainer Steve Verheijen liet het initiatief bij AZSV en gokte op de snelle tegenaanval. De roodwitten hadden veel balbezit, maar waren te slordig in de afronding. In blessuretijd ging een schot van Kars Vierwind net over het doel van Job Tadema, waarna scheidsrechter Hans Kok het duel besloot. Daarna moesten shoot-outs de beslissing nemen en daarin bleek doelman Jasper te Kolste sterker dan zijn collega Tadema. Te Kolste stopte de eerste twee inzetten van Nick Abbink en Rutger Ebbers, terwijl Niek te Veluwe en Yeftha Nyamsangya wel scoorden. Thomas Kleinlugtebeld en Meron Zehaye wisten Jasper te Kolste wel te passeren, maar omdat Sjoerd te Boekhorst en Kars Vierwind ook geen fout maakten won AZSV met 4-2.

Naast het winnen van de Achterhoek Cup levert deze titel ook een wedstrijd tegen De Graafschap op. Dit duel wordt gespeeld op donderdag 4 juli om 19.00 uur op sportpark Villekamp in Aalten.

Meer berichten