Ook in 2018 en 2017 was de AVA meets Texel Carwash een groot succes. Foto: Joppe Roos
Ook in 2018 en 2017 was de AVA meets Texel Carwash een groot succes. Foto: Joppe Roos (Foto: Joppe Roos)

AVA'70 maakt zich klaar voor 3e editie AVA meets Texel Carwash

AALTEN - Op zaterdag 29 juni wordt er bij atletiekvereniging AVA’70 in Aalten voor de derde keer ruimte gemaakt voor de AVA meets Texel Carwash. “Waarom we de carwash organiseren? Omdat we geld op willen halen voor ons Texel-kamp”, zegt Happy Code-lid Michiel Wellink enthousiast. “Sinds 2017 is Team Happy Code een onderdeel van AVA’70. We organiseren met een groep van een man of 15 verschillende activiteiten voor de C- en D junioren (12 tot en met 15 jaar), omdat we merken dat op deze leeftijd er gauw wordt gestopt met sporten. De kids hebben het druk met school of vinden sport niet meer interessant. Wij hopen met onze activiteiten het groepsgevoel bij de junioren te versterken, zodat ze met plezier naar de club blijven komen”, vertelt Wellink.

“Toen tijdens de eerste vergadering van Happy Code in 2017 het ‘AVA meets Texel-plan’ werd voorgelegd was ik meteen verkocht. Dit jaar organiseren we het voor de derde keer. En voor de derde keer met een stijgende lijn”, vertelt Joppe Roos, die in 2017 één van de initiatiefnemers van Team Happy Code was. “In het eerste jaar werd het kamp voornamelijk georganiseerd door de volwassenen binnen Team Happy Code. Dit jaar doen zij alleen nog de basis (bus, verblijf, boodschappen), de rest, waaronder de carwash, doen wij zelf”, zegt hij trots.

“We organiseren de carwash om het totaalbedrag dat de kinderen moeten betalen, zo laag mogelijk te houden. Door de massale komst van ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en onbekenden hebben we de bijdrage in de onkosten in 2017 en 2018 onder de 100 euro kunnen houden. Voor drie dagen feest valt dat nog reuze mee”, lacht Diederik Lensink, die samen met Roos en Wellink één van de kartrekkers van Happy Code is. Op 29 juni houdt Happy Code dus voor de derde keer de AVA meets Texel Carwash en men hoopt natuurlijk op heel veel auto’s! Joppe vertelt: “Bij de Standaard Carwash betaal je vijf euro voor een goede wasbeurt. Bij de Private Carwash wordt de auto voor tien euro gewassen, uitgezogen en krijgt de bestuurder een kop koffie of thee. Dus als u op zaterdag 29 juni een gaatje vrij heeft, kom tussen 9.00 uur en 14.00 uur langs bij de gezelligste wasstraat van Nederland!”

Meer berichten