Stefanie Schreur en Jan Helmink toosten op het succes van het Ondernemerscafé. Foto: Lydia ter Welle
Stefanie Schreur en Jan Helmink toosten op het succes van het Ondernemerscafé. Foto: Lydia ter Welle

Ondernemerscafé viert eenjarig bestaan

AALTEN – Ongeveer een jaar geleden was de eerste, en op vrijdag 5 juli is de jubileumeditie van het Ondernemerscafé bij oerkroeg Schiller in Aalten. Het Ondernemerscafé is opgezet door ondernemers, voor ondernemers, met als doel ontmoeting, gezelligheid en kans om te netwerken.

Door Lydia ter Welle

Initiatiefnemers zijn Jan te Winkel, Stefanie Schreur-te Beest en Jan Helmink. Omdat Jan te Winkel geniet van een welverdiende vakantie, zijn Stefanie Schreur en Jan Helmink de gesprekspartners bij het gesprek over 'hun' jubilerende Ondernemerscafé. Jan Helmink, eigenaar van Jarbon Arbo en werkadvies, vertelt: "In gesprekken met collega-ondernemers kwam vaak voorbij dat er behoefte was aan een vrijblijvende, laagdrempelige en gezellige manier om collega's te ontmoeten. ZZP'ers en eigenaars van kleine ondernemingen hebben immers ook behoefte aan klankborden, aan contacten met collega's. Daarom hebben we besloten om gewoon te starten met het Ondernemerscafé. Op elke vrijdag van de oneven maand komen we bij elkaar van 16.00 tot 18.00 uur, telkens in een andere horecagelegenheid in de gemeente Aalten."

Stefanie Schreur is eigenaar van Studio Werkplezier. Zij vult aan: "Het Ondernemerscafé is vooral gezellig, laagdrempelig, en bedoeld voor iedere ondernemer, al dan niet met personeelsleden, en afkomstig uit de gemeente Aalten of omgeving. Zelf merkte ik dat het heel erg fijn is om met andere ondernemers te praten over wat je bezighoudt. Om te merken dat ook anderen wel eens met onzekerheden te maken hebben, of juist om een simpele oplossing te horen voor iets waar je erg mee zat. En dat allemaal in een gezellige ontspannen sfeer."

Schreur en Helmink stellen vast dat het Ondernemerscafé in een behoefte voorziet. Er komt telkens een groep van tussen de dertig en veertig ondernemers. Sommigen van hen komen elke keer, maar er zijn er ook die minder vaak komen. "En dat is ook de bedoeling: geen verplichting, geen lidmaatschap, geen kosten, behalve dan de paar consumpties die je gebruikt." Er is sprake van een grote variëteit aan deelnemende ondernemers. De initiatiefnemers zetten elke keer een activiteit in om de bijeenkomst 'op gang' te helpen. "Niet iedereen stapt immers zo maar op wildvreemden af om een gesprek aan te knopen. Nieuwe bezoekers vinden hun eerste bezoek aan het Ondernemerscafé ook vaak best spannend. Daarom hebben we telkens iets om mensen in willekeurig samengestelde groepen met elkaar in gesprek te brengen. En dan loopt het verder prima, zo is gebleken", zegt Stefanie Schreur. Zij vindt de gezellige contacten het belangrijkst. "Je leert elkaar kennen, ook ondernemers uit een heel andere branche. En dat is gewoon leuk. En als je elkaar kent, gun je elkaar iets."

Op vrijdag 5 juli van 16.00 tot 18.00 uur is de jubileumeditie van het Ondernemerscafé, bij oerkroeg Schiller in Aalten. Wie er naar toe wil is welkom. "Aanmelden via info@ondernemerscaféAalten.nl is fijn", zegt Jan Helmink, "want we zetten de ondernemers die zich hebben gemeld altijd met een linkje naar hun site op onze website. Zo kan iedereen alvast zien wie er allemaal komt en desgewenst wat informatie inzien. Maar ook wie op vrijdag 5 juli opeens bedenkt dat hij toch wel tijd heeft om te komen, mag gerust binnenlopen hoor!"


www.ondernemerscafeAalten.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten