Annelore Horn van het Getz-Gilberto Project. Foto: PR
Annelore Horn van het Getz-Gilberto Project. Foto: PR

Getz/Gilberto Project brengt Bossa Nova naar de Koppelkerk

BREDEVOORT - Zaterdag 6 juli brengt het Getz/Gilberto Project een ode aan Stan Getz en João en Astrud Gilberto in de Koppelkerk in Bredevoort. Een swingende avond vol Bossa Nova-muziek en verhalen, uitgevoerd door vijf bevlogen muzikanten.

Meer dan 50 jaar geleden kwam het legendarische album Getz/Gilberto uit. Een samenwerking van de saxofonist Stan Getz en de gitarist en zanger João Gilberto die het begin zou betekenen van wereldwijde bekendheid van de Bossa Nova. Liedjes als 'The Girl from Ipanema' en 'Desafinado' zijn uitgegroeid tot absolute klassiekers.

Nu deze muziek vooral nog te horen is als achtergrondmuziek, vonden Patrieck Bonnet (tenorsax) en Annelore Horn (zang) het tijd om de verhalen rondom dit album en vooral ook de muziek meer naar de voorgrond te brengen.

Verwacht een programma vol Bossa Nova-standards en verhalen waarin Patrieck, Annelore en hun band de toehoorders meenemen naar het 1964 waarin de relaxte sfeer van de Bossa Nova zo nieuw was dat het de universiteiten van Brazilië op zijn kop zette. De volledige band bestaat uit: Patrieck Bonnet (tenor saxofoon), Annelore Horn (zang), Sander Eggen (gitaar), Matheus Nicolaiewsky (contrabas) en Meiko Meissner (drums).

het concert is zaterdag 6 juli in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort. Aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur). De entree kost 12,50 euro in de voorverkoop via de website en vijftien euro aan de deur.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten