Rustieke sfeer tijdens Country Music on the Farm. Foto: PR
Rustieke sfeer tijdens Country Music on the Farm. Foto: PR (Foto: )

Sandra Vanreys presenteert cd op tweede Country Music on the Farm

Zondag 7 juli op landgoed Eppink

Door Kristel te Bokkel

AALTEN – Bij het betreden van landgoed Eppink, aan de Romienendiek 4 in Aalten, valt de prachtige omgeving op. Alleen de countrymuziek mist nog. Op zondag 7 juli komt daar voor een dag verandering in. Deze dag wordt er voor de tweede keer Country Music on the Farm gehouden.

Nadat Sandra Vanreys wat clips had opgenomen op landgoed Eppink, kwam de vraag van eigenaren Jan en Joke Mateman. Vanreys: "Jan en Joke vroegen mij of ik hier eens zou willen optreden. Dat hebben we vorig jaar gedaan met Country Music on the Farm. Dit jaar doen we het weer. Vorig jaar hebben we het nog wat klein gehouden, maar het was prachtig. We hadden mooi weer, dertig graden. Erwin Stolte en Merel Geerdink kwamen optreden. En mensen die toen kwamen kijken vroegen of we het dit jaar weer zouden doen."
Jan Mateman vertelt: "We vonden het toen best spannend. Want wat moet je van te voren klaar zetten? Hoeveel stoelen zet je er neer? Je weet niet precies hoeveel mensen er komen, maar uiteindelijk waren het er ongeveer 140." Joke Mateman vult aan: "We passen alles aan naar Country Music on the Farm. Daarom hebben we niet alleen stoelen, maar juist ook hooibalen om op te zitten."

Vanreys: "Alles wordt tot in de puntjes geregeld door Jan en Joke. Alles past bij het festival, op elk detail wordt gelet. Het originele plan was om ook de catering zelf te verzorgen. Totdat vorig jaar vlak voor het festival bleek dat Joke een scheurtje in haar enkel had. Toen hielp 't Noorden ons uit de brand en dat beviel zo goed dat ze dit jaar weer komen."

Dit jaar komen andere artiesten optreden. Vanreys vertelt: "The Outbound Scallywag Carnival is een grote band en treed echt nog op zoals vroeger. Met z'n allen om een microfoon. Wilma Klein Willink komt ook. Zij heeft zangles bij mij en nam de stap om een album op te nemen. Het liefst speelt ze wat oudere countrymuziek. Ze zingt bijvoorbeeld nummers van Billy Jo Spears."
Daarnaast treden Erwin Stolte en Sandra Vanreys weer op. "Erwin is solist en heeft verschillende dingen gedaan, maar zijn hart ligt bij de bluegrass muziek."

Deze editie van Country Music on the Farm is een speciale. Vanreys zal haar nieuwe cd presenteren. "Ik ben de hele wereld al over geweest, maar we hébben het hier gewoon. Hoe mooi is het om in mijn eigen omgeving de nieuwe cd te mogen presenteren." Vanreys zal naast de nummers van haar nieuwe album ook wat nummers in het Achterhoeks dialect zingen. "Speciaal voor de Gelderse Kleiroze, een prijs voor het 'haevigste' streektaalliedje, heeft Arie Ribbers wat liedjes vertaald naar dialect. Deze laat ik natuurlijk ook horen."

Vanaf 14.30 uur is iedereen op 7 juli welkom voor de tweede editie Country Music on the Farm. Kaarten kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar bij de Aaltense boekhandel of te reserveren via www.sandravanreys.nl.
Parkeren van de fiets is gratis, parkeren van de auto kost 2 euro. Ondanks dat het als een buitenevenement gepland is, kan men ook terecht wanneer het slecht weer is. Er is ruimte op de deel.

Meer berichten