Wandelen en schilderen met Hendrickje Stoffels

Hendrickje Stoffels op 't Zand. Foto: PR
Hendrickje Stoffels op 't Zand. Foto: PR (Foto: )

BREDEVOORT - In Bredevoort bestaat de mogelijkheid om in combinatie met een wandeling onder leiding van Hendrickje Stoffels een workshop schilderen te volgen, waarin men Hendrickje op doek vastlegt.

Het is 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden. Daarom extra aandacht voor de in 1626 in het stadje Bredevoort geboren Hendrickje Stoffels, de muze van Rembrandt.
Na een korte rondleiding onder leiding van Hendrickje Stoffels gaat men met palet en penseel aan de slag om Hendrickje op doek te schilderen tijdens een workshop onder leiding van een ervaren lerares. De workshop vindt plaats in atelier Lokaal 3 te Bredevoort. Acrylverf, kwasten, paletten en ezels zijn aanwezig, maar als men liever met eigen materiaal wil werken dan kan dat natuurlijk ook.
Aan het eind van de middag wordt het werk door zowel een vak- als publieksjury beoordeeld en dingt men mee naar de dagprijs.
Voor wie mee wil doen: Tijdens Bredevoort Schittert (27/28/29 september) zal uw werk worden geëxposeerd.

De wandeling met Hendrickje en vervolgens de workshop vindt plaats op de zondagen 23 juni, 21 juli, 18 augustus en 21 september, telkens van 14.30 tot 17.00 uur. Het minimum aantal deelnemers per workshop is vier, maximaal tien. Prijs per persoon 35 euro inclusief materiaal.

Men kan zich tot uiterlijk 5 dagen voor de workshop opgeven bij de VVV in Bredevoort, tel. telefoon 0543-452380 of of mail: vvvbredevoort@gmail.com.

Meer berichten