'Een wasmand vol administratie kan je boven het hoofd groeien. Vraag hulp!" Foto: PR
'Een wasmand vol administratie kan je boven het hoofd groeien. Vraag hulp!" Foto: PR

Chantal: 'Vraag op tijd hulp als je thuisadministratie een probleem wordt'

DINXPERLO - Chantal is vrijwilliger voor het Inloopspreekuur, oftewel het Financiëel en Administratief Inloopmoment, dat wekelijks, op dinsdag, plaatsvindt in het Kulturhus in Dinxperlo. Om een indruk te geven van wat er zoal aan vragen voorbij komt tijdens het Inloopmoment, schreef Chantal onderstaand verslag.

"Op een dag in mei kwam Mieke bij ons op het Inloopspreekuur voor de minima. Dit Inloopspreekuur heet voluit Financiëel en Administratief Inloopmoment en wordt elke dinsdagochtend van 10 tot 12 uur in het Kulturhus in Dinxperlo gehouden.
Mieke vertelde over haar administratie en de manier waarop ze die bijhield. Of eigenlijk NIET bijhield. Haar werkwijze betekende namelijk dat ze alles in een grote wasmand verzamelt. Bij het vertellen hierover werd ze best een beetje emotioneel, want ze schaamde zich voor haar wasmand. Daarbij kwamen er veel herinneringen bij haar naar boven. De afgelopen periode waren er veel dingen in haar leven gebeurd. Dit waren verdrietige dingen die maakten dat de situatie haar boven het hoofd was gegroeid. En dat bleek te leiden tot een wasmand met post van ruim vier jaar, en ze kwam er zelf niet uit om dit in mappen te doen en zo op orde te brengen. Het was haar boven het hoofd gegroeid.

Als vrijwilliger van het Inloopspreekuur heb ik haar aangeboden om te komen helpen, bij haar thuis. Volgens afspraak kwam ik die woensdagmiddag bij haar aan de deur, en meteen werd ik enthousiast begroet, door Kareltje, haar hondje.
We zijn ongeveer vier uur bezig geweest om de inhoud van de wasman goed en overzichtelijk in mappen te stoppen. In het vervolg is het voor Mieke goed te doen om nieuwe post niet meer in de wasmand te doen, maar meteen netjes achter het juiste tabblad in de map van 2019 op te bergen. Mieke was zo blij want alleen kwam ze er niet uit. En ik ben blij dat ze mijn hulp toeliet. Op deze manier kon ik haar helpen en heeft ze nu de administratie op orde. Het was goed van Mieke dat ze hulp kwam vragen. Dat is mogelijk bij Figulus Welzijn, dus schroom niet, vraag op tijd hulp!"

Financieel en Adminstratief Inloopmoment is elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in het Kulturhus te Dinxperlo bij Figulus Welzijn. Wanneer een afspraak op een ander moment gewenst is, kan iedereen bellen naar tel. 0315-655282.

De Formulierenbrigade verleent in Aalten ongeveer dezelfde soort ondersteuning. Daar is iedereen welkom op dinsdagmiddag 13.30 tot 15.00 uur in De Ahof. Per telefoon is de Formulierenbrigade te bereiken via tel. 06-206 83 340 of per e-mail via fbaalten@gmail.com. Uiteraard mogen mensen uit Aalten ook in Dinxperlo langsgaan voor ondersteuning of met vragen, en omgekeerd. Alle vragen worden met discretie behandeld.

Meer berichten