AZSV 2. Foto Cor Hinkamp
AZSV 2. Foto Cor Hinkamp (Foto: Cor Hinkamp)

AZSV2 en Quick Boys2 strijden in halve finale NK

AALTEN - De beloften van AZSV hebben zich voor de halve finale van het algemeen Nederlands Kampioenschap voor reserve teams geplaatst. Het team waar Frencis Malawau al enkele jaren de hoofdtrainer is, heeft zich hiervoor geplaatst door achtereenvolgens kampioen te worden in de reserve hoofdklasse; de eerste ronde via een verlenging tegen HSC'21 uit Haaksbergen met 5-6 te winnen en op 1 juni werd in en tegen Gemert na weer een verlenging en strafschoppen de kwartfinale gewonnen.

Door deze overwinning heeft het team uit Aalten zich geplaatst bij de beste 4 (reserve) teams van Nederland. De halve finale wordt zaterdag 8 juni gespeeld. Aanvang 13.00 uur. Locatie: Sportpark Villekamp.

Quick Boys2, het team uit Katwijk, onder andere bekend van Dirk Kuyt, is al sinds enkele jaren actief in de top van de amateurs en het zal dan ook geen gemakkelijk opgave worden voor AZSV. Toch heeft het team uit Aalten goede kansen, zeker nadat de vorige twee rondes met een goed gevolg werden afgesloten.

Het mag gerust een uitstekende prestatie worden genoemd van de beloften van AZSV. Het team heeft een mix van jonge talentvolle spelers zoals, Sjoerd Freriks, Luca ter Haar en Wouter Hiddink, Teun Bauhuis aangevuld met oud eerste elftal spelers Wietse Kamink, Roel Stronks en Gert-Jan Navis.
Sinds enkele jaren zijn de beloften van AZSV al bovenin te vinden in de reguliere competitie, echter een Nederlandse titel ontbreekt nog op het palmares van de beloften.
Aanstaande zaterdag kan het team een eerste stap maken richting deze prestigieuze titel door de halve finale te winnen en zich te plaatsen voor de eindstrijd.
Mocht het team van Frencis Malawau met de overige begeleiders Gerrit Meinen, André Heersink en Eddy Navis zich plaatsen voor de finale, dan heeft de loting bepaald dat AZSV deze wedstrijd op het eigen terrein van Sportpark Villekamp mag afwerken op 15 juni.

Meer berichten