Vrijwilligers gezocht

AALTEN - VIT-hulp bij mantelzorg is op zoek naar vrijwilligers om kwetsbare ouderen te bezoeken. Door hen op gezette tijden gezelschap te houden of samen met hen activiteiten te ondernemen hebben hun naasten of mantelzorgers even tijd voor zichzelf. Ook bij alleenstaanden worden vrijwilligers ingezet.

Op dit moment is men op zoek naar vrijwilligers voor de volgende situaties in Dinxperlo: Voor een alleenstaande meneer met beginnende dementie die veel thuis zit, wordt iemand gezocht om met hem een kopje koffie te drinken, een gesprekje te voeren en eventueel een spelletje te doen of samen de krant te lezen.
Voor een andere mijnheer met beginnende dementie is VIT-hulp op zoek naar een vrijwilliger. Deze man wil heel graag met iemand er op uit om te wandelen en vindt het fijn om daarbij gesprekken te voeren.

Wie dit vrijwilligerswerk niet leuk vindt, maar wel graag activiteiten met ouderen wil ondernemen binnenshuis of buitenshuis, kan zich aanmelden.
VIT-hulp bij mantelzorg begeleidt de vrijwilliger, zorgt voor een goede voorbereiding en onkostenvergoeding. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met VIT: 0544-82 00 00 op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur. Men kan ook even binnenlopen op het spreekuur van mantelzorgconsulent Marjan Roerdinkveldboom, elke vrijdagmorgen op het gemeentekantoor, Hofstraat 8 in Aalten van 11.00 tot 12.30 uur.

Meer berichten