Teresa Moriana en Tom Vleerbos van Glasvezel buitenaf. Foto: Kristel te Bokkel
Teresa Moriana en Tom Vleerbos van Glasvezel buitenaf. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Kleine kernen Aalten en Oost Gelre krijgen glasvezel

AALTEN - Met een gemiddeld percentage van 58% krijgen de kleine kernen in de gemeentes Aalten en Oost Gelre glasvezel. De afgelopen maanden is Glasvezel Buitenaf bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen en met succes. Er kan gestart worden met de aanleg van glasvezel.

Door Kristel te Bokkel

Van de in totaal 2300 adressen in de kernen van Aalten en Oost Gelre heeft 58% zich aangemeld voor glasvezel. In alle kleine kernen werd het minimale percentage van 35% ruimschoots gehaald. De Aaltense kleine kernen werden samengevoegd en haalden een percentage van 65%, maar was niet de kern met het hoogste percentage. Dat was Mariënvelde met maar liefst 68%. Andere kleine kernen die meededen waren Harreveld, Lievelde, Vragender en Zieuwent. Zij haalden ook allen 50% of meer.

Glasvezel Buitenaf maakte de afgelopen jaren al veertig glasvezelcampagnes tot een succes. Waaronder ook die voor de buitengebieden van Aalten welke met 73% gehaald werd. Tom Vleerbos van Glasvezel Buitenaf: "We legden hier als een van de eerste gebieden echt de focus op de kleine kernen in de regio waar we eerder zijn geweest voor het buitengebied. Het buitengebied heeft het hier ook fantastisch gedaan met zo'n hoog percentage. Lange tijd was dat ook een record. Onlangs is dat ingehaald door een klein gebiedje."

Meer berichten