Walsen in de Woonkamer is genomineerd. Foto: PR
Walsen in de Woonkamer is genomineerd. Foto: PR (Foto: )

Menzis nomineert Aaltens project 'Walsen in de woonkamer'

AALTEN - Het MenzisFonds heeft het Aaltens project 'Walsen in de woonkamer' genomineerd voor een subsidiebijdrage. Uit de vele projecten heeft Menzis voor de Acherhoek 10 activiteiten gekozen die ruim voldeden aan de eisen. 'Walsen in de woonkamer' is een idee uit de koker van Talentverbinder Richard Jongetjes en zal worden uitgevoerd in samenwerking met dansschool Vieberink en VMBO Schaersvoorde Stationsplein.

Vijftien jongeren van dansschool Vieberink en vijftien leerlingen van VMBO Schaersvoorde uit Aalten gaan duootjes/koppeltjes vormen. Deze koppeltjes gaan na de zomer thuis bij ouderen op bezoek en gaan behalve koffie drinken en gezelligheid brengen ook aan de slag met dansen in de huiskamer. Van tevoren wordt de favoriete muziek uitgezocht van de oudere op de telefoon van de jongeren (Spotify) en versterkt via een smartphonespeaker.
Behalve de aanpak van eenzaamheid wordt ook de oudere tot meer beweging gestimuleerd. Ook is het warme contact vanwege het dansen een extra stimulans.
De jongeren worden van tevoren door de dansschool opgeleid in "klassieke dansvormen" zoals de wals en de quickstep. Ook zullen de jongeren ingeleid worden in zowel de danspas voor de heren als de dames aangezien de meeste ouderen van het vrouwelijk geslacht zijn en een groot deel van de jongeren ook meisjes zijn.
Behalve thuis dansen zullen er ook momenten ingebouwd worden van dans in de dansschool. Dit laatste om gezamenlijke gezelligheid te creëren maar ook om ouderen te laten netwerken met elkaar zodat er wellicht nieuwe vriendschappen ontstaan. Ook een culinair moment om gezamenlijk de pilot af te sluiten wordt ingebouwd
Het project hoopt uiteraard op financiële ondersteuning vanuit Menzis. De financiële ondersteuning is onder andere nodig voor aanschaf smartphonespeakers om geluid te versterken via de telefoon van de jongeren .
Het MenzisFonds is in 2018 gestart om lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Zo kan Menzis samen met maatschappelijke organisaties werken aan het verbeteren van de leefkracht en innovatie van de zorg. Door het fonds (vooral) regionaal in te zetten, onderstrepen zij de betrokkenheid en binding met de regio's waar ze de meeste verzekerden hebben. Mensen die lid zijn bij Menzis, kunnen binnenkort stemmen.

Meer berichten