Het Grenslandmuseum. Foto: PR
Het Grenslandmuseum. Foto: PR (Foto: )

Nieuw: Onderduikarrangement

AALTEN/DINXPERLO - Tot en met september is er in gemeente Aalten een onderduikarrangement te boeken. Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten en het Grenslandmuseum in Dinxperlo hebben samen met ondernemers van Theetuin Rensink, B&B Dicky Dick, Minicamping De Welpshof en vakantiewoning Koetshuus dit complete arrangement geïnitieerd.

Met het onderduikarrangement kunnen potentiële bezoekers een meerdaags verblijf aan de Achterhoek combineren met de indrukwekkende verzetshistorie van de gemeente Aalten. Het arrangement leidt toeristen en recreanten per fiets of auto langs diverse belangrijke onderduiklocaties. Deelnemers ontvangen bij aankomst een routeboekje met twee onderduikroutes. Onderweg kan men genieten van een Achterhoekse lunch met verse streekproducten bij Theetuin Rensink. Tevens zit een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum en het Grenslandmuseum inbegrepen in het arrangement. De verblijfsaccommodatie kan naar keuze voor twee tot vijf dagen geboekt worden. Dat is mogelijk op de camping, bij de B&B of in het vakantiehuis. Het arrangement is van mei tot en met september te boeken via de deelnemende logiesverstrekkers en de VVV.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog behoorde twintig procent van de Aaltense bevolking tot onderduikers. Hierdoor zijn er in de gemeente veel verhalen te vertellen en te ervaren. Om deze geschiedenis tot leven te brengen is er een onderduikarrangement georganiseerd.
Meer informatie omtrent dit arrangement is te vinden op de website van de VVV en van de deelnemers van het onderduikarrangement of op de website van het Onderduikmuseum.
De onderduikroutes zijn ook zonder het arrangement los verkrijgbaar bij de VVV voor 1,95 euro.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de gemeente Aalten werd bevrijd. Om deze vrijheid samen te vieren, worden er allerlei activiteiten binnen de gemeente georganiseerd. Dit arrangement sluit nauw aan bij de aanloop naar de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding.


www.nationaalonderduikmuseum.nl

www.samenvrijheidvieren.nl

Meer berichten