Foto: PR
Foto: PR

Schuttersconcours Kringdag De Achterhoek in Lievelde

LIEVELDE - Drumband De Schanskloppers maakt zich deze dagen op voor een waar spektakel. Op zondag 2 juni is de vereniging in het jaar van zijn 50-jarig jubileum gastheer van het schuttersconcours Kringdag De Achterhoek 2019. Het evenement wordt gehouden op sportcomplex v.v. Erix en alle inwoners uit Oost Gelre zijn van harte welkom om onder andere de onderlinge wedstrijden voor de verschillende schutterij-onderdelen mee te beleven. Aan het concours doen bijna 900 deelnemers van 20 verenigingen uit de hele Achterhoek mee.

Kringdag De Achterhoek is een jaarlijks terugkerend schuttersconcours in de Achterhoek waarbij vele schutterijen en gildes uit de regio een hele dag tijdens onderlinge wedstrijden en met veel plezier de prijzen onderling verdelen. Er zijn meer dan 50 prijzen voor de bijna 900 deelnemers aan het schieten, vogelschieten, vendelen, muziekwedstrijden, majorettewedstrijden, bielemannen, marketentsters en nog veel meer. Het is een dag vol muziek en spektakel met voor elk wat wils. Ook voor de jongere kinderen is er het nodige te doen.

Indrukwekkende opening
Om 11.00 uur is de indrukwekkende opening op het veld met het Wilhelmus, saluutschoten en de aansluitende massale vendelhulde voor de aanwezige koningsparen en genodigden. Vanaf dat moment beginnen de defilé- en marswedstrijden waarbij alle muziekverenigingen een marsroute door Lievelde lopen met de bijbehorende muziek- en majorettekorpsen, vendeliers, koningsparen en schutters. Terug op het sportcomplex van v.v. Erix Lievelde beginnen de andere wedstrijden waarbij van alles te zien is voor publiek en bezoekers. Na afloop van de wedstrijden is de prijsuitreiking en een feest in de grote feesttent met muziekband.

Het sportcomplex van v.v. Erix bevindt zich aan de Lievelderweg 120 in Lievelde. De toegang en parkeren zijn gratis.


www.schanskloppers.nl

Meer berichten