Rik van der Eerden in duel met aanvoerder Gibril Sankoh van ACV. Foto: Cor Hinkamp
Rik van der Eerden in duel met aanvoerder Gibril Sankoh van ACV. Foto: Cor Hinkamp (Foto: )

AZSV staat na 0-0 tegen ACV met lege handen

AALTEN - AZSV is de achttiende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de hoofdklasse B, maar staat door de 0-0 tegen ACV toch met lege handen. De titel zal een strijd worden tussen Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en Staphorst en ook de periodetitels zijn verdeeld. ACV won de eerste periode, Staphorst de tweede en Sparta Nijkerk de derde periodetitel. Volgende week speelt AZSV de laatste competitiewedstrijd in Zwolle tegen Berkum, een duel om des keizers baard.

AZSV-ACV was een wedstrijd, waar de inzet de boventoon voerde. Er waren weinig kansen te noteren voor beide teams. Erwin Nieuwboer kopte zes minuten voor de pauze op de lat en een minuut later werd een kopbal van Rik van der Eerden door Nick Westebring samen met doelman Ben Wormmeester van de lijn gehaald. Ook Jasper te Kolste moet op slag van rust nog in actie komen. Een doorkopbal werd door Pascal Huser ingeschoten, maar de Aaltense goalie stond op de goede plek.

Tien na de hervatting was een grote kans voor Niek te Veluwe. De topscorer aan Aaltense zijde kreeg de bal terug gelegd door Rik van der Eerden na een goede actie van Joost Rasing, maar dit keer schoof de Doetinchemmer de bal net naast de verkeerde kant van de paal. AZSV drong wel aan, want het wist dat het moest winnen om in de race te blijven. Een inzet van Erwin Nieuwboer uit een verre ingooi van Niek te Veluwe werd geblokt en na een snelle counter via Joost Rasing kreeg Nieuwboer opnieuw de bal, maar in plaats van zelf te schieten koos hij voor de pass terug op Joost Rasing, die daar niet op gerekend had.

In de slotfase stuurde trainer Dave de Jong ook Max Jansen nog mee naar voren, maar er kwamen geen grote kansen meer voor de thuisclub. Er ontstond wel ruimte voor de snelle ACV-aanvallers. Een schot van Erik Eleveld ging net naast en in blessuretijd schoot Pascal Huser over. Ook invaller Jonah van der Werf schoot nog net naast het doel van Jasper te Kolste uit een voorzet van een andere invaller, Rutger Timmermans.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter M. Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens kon de balans worden opgemaakt. Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en Staphorst wonnen alle drie, zodat AZSV uitgespeeld is met nog een duel voor de boeg.
Toch kan de ploeg van Dave de Jong terugkijken op een prachtig seizoen. Nu al 57 punten uit 29 duels behaald en een prachtige reeks van achttien duels ongeslagen op rij sinds 17 november van het vorige jaar. Tot nu toe werd dertien keer de nul gehouden en dat is de basis van de vierde plek die AZSV dit seizoen zal gaan behalen in de hoofdklasse B. Op 22 juni volgt nog het toetje van het seizoen als AZSV op de accommodatie van VIOD in Doetinchem aantreedt voor de finale van de Achterhoek Cup. Tegenstander wordt DZC'68 of DVC'26, dat wordt komende dinsdagavond bepaald in de tweede halve finale.

Statistieken
AZSV-ACV 0-0
Scheidsrechter M. Jobse uit Sint Laurens gaf gele kaarten aan Niek te Veluwe van AZSV en aan Erik Eleveld en Nande Wielink van ACV.
Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Erwin Nieuwboer (68. Yordi Orriëns), Sjoerd te Boekhorst (46. Yeftha Nyamsangya), Joost Rasing, Rik van der Eerden (71. Robbin Thuss)Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Gibril Sankoh, Robert Talens, Guus de Vries (77. Koen Steg), Nande Wielink, Nick Westebring, Pascal Huser, Justin Mulder (59. Jonah van der Werf), Erik Eleveld (84. Rutger Timmermans), Ezra Schrijver, Jim de Leeuw.

Meer berichten