De hele dag verandert de auto van kleur. Foto: PR
De hele dag verandert de auto van kleur. Foto: PR (Foto: )

Meifeest Aalten met oldtimershow en vrijmarkt

AALTEN - Hemelvaartsdag 2019 staat het centrum van Aalten weer op z'n kop. De historische dorpskern staat vol met prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het zesde Meifeest. De winkels in het centrum zijn open deze dag en bij de plaatselijke horeca zijn speciale lentebieren te proeven. Voor groot en klein is er de vrijmarkt, waar van alles verkocht kan worden, zolang het maar vanaf een kleedje gebeurt. Speciaal voor de kinderen is het mogelijk, een echte auto te beschilderen.

Meer dan 200 Oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken vanuit Nederland èn Duitsland, melden zicht jaarlijks aan, om te komen naar de Oldtimershow in Aalten, het mooie dorp aan de grens met Duitsland. In de straten van het centrum staan de unieke Oldtimers opgesteld. Ook klinkt livemuziek door de straten. Alle activiteiten zijn vanaf 11:00 uur en vanaf ongeveer 13.00 uur worden oldtimers gepresenteerd op de Markt. De oldtimerbezitters kunnen ook een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Deelname aan deze dag is vrij en de deelnemers ontvangen onder meer een rallybord als aandenken. De dag heeft ook een klein wedstrijdelement. Vele eigenaren van oldtimers hebben niet alleen een prachtige wagen als pronkstuk, ook hun eigen outfit wordt vaak compleet aangepast aan de tijd waaruit hun oldtimer stamt. Dit levert de meest prachtige combinaties op, waardoor de organisatie heeft besloten een prijs uit te reiken aan de meest opvallende en originele combinatie.

De vrijmarkt, die met name bedoeld is voor kinderen, groeit nog elk jaar. Rond Stegers worden rond 11 uur de waren uitgestald en de hele dag door wordt er veel gehandeld. Een van de populaire activiteiten op deze dag is het beschilderen van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleur.
De winkels in het centrum zijn deze dag open en komen met speciale acties en aanbiedingen. Tussen al deze activiteiten staat de plaatselijke horeca met speciaal bij de brouwers ingekochte lentebieren.
Aanmelden voor de oldtimershow en meer info staat op de website.


www.meifeest-aalten.nl

Meer berichten