Burgemeester Stapelkamp in gesprek met Bas Kempers. Rechts de andere decorandus: Harm Hoftiezer. Foto: Eva Schipper
Burgemeester Stapelkamp in gesprek met Bas Kempers. Rechts de andere decorandus: Harm Hoftiezer. Foto: Eva Schipper (Foto: )

Lintjes voor brandweerlieden

AALTEN - Op vrijdag 17 mei werden er door burgemeester Stapelkamp twee Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Harm Hoftiezer en Bas Kempers werden vanwege hun langdurige inzet voor de openbare veiligheid van de gemeente Aalten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Door Eva Schipper

Harm Hoftiezer heeft 23 jaar vrijwillig als Postcommandant voor de brandweerpost Aalten gewerkt. In zijn loopbaan is hij meerdere keren veranderd van positie. Zo begon hij in 1986 als Aspirant brandwacht. Vervolgens werd hij Brandwacht 1e klasse, Hoofdbrandwacht, Onderbrandmeester en Brandmeester. Sinds 2013 was hij ook nog in dienst van de VNOG (Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland; red.) bij het cluster Brandweer Achterhoek- Oost. Tot aan 1 mei 2019 was hij werkzaam voor de brandweer.
Ook Bas Kempers heeft lang als vrijwilliger gewerkt. Hij heeft zich 21 jaar ingezet voor de veiligheid van Aalten. In 1997 begon hij als Aspirant brandwacht. Vervolgens werd hij Brandwacht, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht. In 2010 werd de heer Kempers aangesteld in de functie Manschap B met de rang Hoofdbrandwacht. Hij was gespecialiseerd als First Responder.

De avond werd afgesloten met een feest in de brandweerkazerne van Aalten. Correspondente Eva Schipper had nog andere verplichtingen deze avond. De uitreiking liet nogal op zich wachten, waardoor een foto van het overhandigen van de onderscheidingen ontbreekt.

Meer berichten