De Markt in Aalten wordt ingericht als wijncafé. Foto: PR
De Markt in Aalten wordt ingericht als wijncafé. Foto: PR (Foto: )

Wijnfeest tijdens het Pinksterweekend in Aalten

AALTEN - Het Wijnfeest in het centrum van Aalten is dit jaar van vrijdag 7 juni tot en met maandag 10 juni 2019. Al voor het zesde jaar reizen Wijnboeren uit de Duitse wijngebieden af naar Aalten om samen met de Aaltense Wijnbouwer hun wijnen te schenken voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving. Vier dagen lang gezelligheid met livemuziek op de Markt.

Wijnkoningin Mirthe zal dit jaar, samen met de prinsessen Annet, Daniëlle en Laura, het wijnfeest officieel openen op de vrijdag. Ook zullen zij het weekend aanwezig zijn als gastvrouwen van het feest. Elk jaar worden nieuwe wijnprinsessen gekozen, die op de zondag van het wijnweekend bekend gemaakt zullen worden.
Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag en zondag al vanaf 15:00 uur. Op de Markt staan vier dagen lang de wijnboeren uit de Duitse Pfalz, Nahe en Moezel samen met de Aaltense wijnboer. Tevens kan de bezoeker genieten van speciale gerechtjes bij de wijn.

Op het muziekprogramma staat ook dit jaar een mooie variatie aan artiesten. De organisatie probeert het zoveel mogelijk lokaal te houden en is dan ook trots op de regionale talenten die hun medewerking willen verlenen.
Tijdens het Wijnfeest is het in overleg mogelijk voor bedrijven, vriendengroepen, verenigingen, etc. een speciaal Wijnarrangement of Wijnproeverij te organiseren.
Samen met de plaatselijke horeca en de Wijnboeren heeft de organisatie een aantal leuke ideeën hiervoor. Bij interesse of meer info mail naar info@sap-aalten.nl.


wijnfeest-aalten.nl

Meer berichten