Van links af Gilbert,Meike, Mitch en Bernd. Foto: PR
Van links af Gilbert,Meike, Mitch en Bernd. Foto: PR

Nederpop op Sjoksfestival

Aaltense talenten in de spotlights

AALTEN – De zevenkoppige gelegenheidsband All Stars Vrienden van Aalten Live geeft op zaterdag 25 mei een anderhalf uur durend concert op het Sjoksfestival. Op Coverstage op de Markt brengt de band met gast-zangers Mitch Lodewick en Bernd Nijman en gastzangeres Meike Ubbink muziek uit Nederland, Nederpop, op de planken. Bezoekers van het Sjoksfestival kunnen genieten van hits van onder andere The Golden Earring, De Dijk, Anouk, Davina Michelle, Bløf en Nielson.

All Stars Vrienden van Aalten Live is bedacht door Gilbert van Zolingen, muzikaal adviseur van het Sjoksfestival. Hij vertelt: "Het idee was om Aaltense talenten in de spotlights te zetten op het Sjoksfestival en om All Stars elk jaar te koppelen aan een thema. Dit jaar hebben we gekozen voor 'Nederpop'. Het programma is zeer divers, zowel voor de 'rijpere jeugd' als voor jongeren is het een feest van herkenning. Het publiek kan genieten van anderhalf uur Nederlandse hits."

Gilbert heeft de Aaltense zangtalenten Mitch, Meike en Bernd opgetrommeld. De drie zijn het met elkaar eens: "We hoefden er niet over na te denken, natuurlijk willen we graag optreden voor publiek uit de regio en uit Aalten!" Mitch zegt: "Het concept is gaaf, lijkt op Vrienden van Amstel Live, en dat in ons eigen dorp! We gaan van oude hits tot moderne shizzle (straattaal voor 'shit', in de betekenis spullen of zoals in dit geval: nummers; red.)." Meike vult aan: "Het is super om voor regionaal en Aaltens publiek op te treden, het thema Nederpop past goed. Voor mij is het een soort thuiskomen." Ook Bernd is enthousiast: "De variatie van nummers is groot, het publiek is natuurlijk ook heel divers. We brengen covers op de planken waar je goed op kunt feesten."

Volgens Gilbert is het anderhalf uur durend concert van All Stars Vrienden van Aalten Live één grote muzikale rollercoaster. Hij legt uit: "Ik heb een lijst met nummers samengesteld, we gaan kijken wat we samen met onze zangers en zangeres kunnen brengen. We hebben een oefenavond met Bernd, Mitch en Meike achter de rug, deze week repeteren we met de band. Meike, Bernd en Mitch zingen solo maar ook duetten komen langs. We kijken erg uit naar ons optreden op het 28ste Sjoksfestival!"


www.sjoks.nl

Meer berichten