AD '69 geeft twee punten weg tegen sv Dinxperlo

Een spelmoment uit de wedstrijd SVD-AD '69. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd SVD-AD '69. Foto: PR (Foto: )

AALTEN - AD'69 moest alle zeilen bijzetten om überhaupt nog een punt aan de derby tegen sv Dinxperlo over te houden, hoewel de Aaltenaren met een 2-0 voorsprong de rust ingingen. De uitslag was 2-2.

AD'69 startte zonder Maik Gerling, Lars Rave, Tom Elferink en Recep Kaya die in de lappenmand liggen. Voor AD'69 was dit een belangrijke wedstrijd om in de race te blijven voor de derde periodetitel terwijl SVD zich al bijna veilig mag wanen in de 4e klasse. Voor beide teams stond er dus iets op het spel en Nick Ebbers was de eerste van beide teams die een kans tot scoren kreeg, een buitenspelsituatie verhinderde dat hij kon gaan scoren maar gaf wel aan dat AD'69 voor deze wedstrijd voor de voorwaartse beweging zou kiezen. Toch zou het niet lang duren voordat SVD zijn eerste kans zou krijgen en in de vijftiende minuut had AD'69 alle geluk aan haar zijde toen SVD voor het doel van Anthony Ikink verscheen en de aanvaller de bal voor hem ongelukkig raakte waardoor deze ongevaarlijk over ging. Beide teams bleken in de eerste helft aan elkaar gewaagd, SVD was ongelukkig in de balaanname en AD'69 was erop gebrand om de score te openen want winst mocht wel weer een keer na tweemaal verlies in de afgelopen twee wedstrijden. In de twinitgste minuut werd Djayen Baboe neergehaald en op een aantrekkelijke 20 meter mocht Jeroen Scholten aanleggen voor het nemen van een vrije trap die ouderwets (en het werd weer 's tijd) tegen de touwen werd gejenst. 1-0 voor, niet onverdiend en dit gaf AD'69 moed. Maar het was veel te vroeg om achterover te hangen en gelukkig hield SVD de Aaltenaren bij de les toen in de 25ste minuut een tweede kans voor SVD zich voordeed. Deze bal ging voorlangs gaan maar AD'69 was gewaarschuwd. In de 30ste minuut legde Zila Ertunc de bal in het zijnet en zo gingen vele kansen voor AD'69 de mist in. AD'69 had in 45ste minuut het geluk dat de scheidsrechter de bal op de stip legde in het zestienmetergebied van SVD, dit na een overtreding op Nick Ebbers. De scheids had ook kunnen fluiten voor een overtreding van Ebbers. Direct na de door Dylan Bauhuis benutte pingel kreeg AD'69 in de 47ste minuut nog twee opgelegde kansen, maar Bauhuis en Timo vd Linde faalden in de afwerking zodat AD'69 met enig geluk met een 2-0 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Na de rust kwam SVD een stuk alerter uit de startblokken dan AD'69, toch was het AD'69 die de eerste kans kreeg en de 3-0 werd bijna gescoord toen de keeper van SVD in de 50ste minuut in de fout ging en de bal nog net aan de goede kant van de lijn klemvast kreeg. Na deze bijna 3-0 zouden er zich nog vele kansen voordoen voor AD'69 om de 2-0 voorsprong uit te bouwen. Meerdere kansen voor AD'69 gingen voorbij en met name aanvoerder Nick Ebbers kreeg de bal niet over de doellijn. Met een treffer voor SVD in de 75ste minuut braken er spannende tijden aan voor AD'69. SVD geloofde weer in eigen kansen en terwijl AD'69 er maar niet in slaagde om te scoren lukte het SVD om drie minuten na de aansluitingstreffer de gelijkmaker te scoren. Overigens niet geheel onverdiend want SVD sloeg toe daar waar zich de kansen voordeden en AD'69 faalde in de afwerking. De laatste tien minuten waren zenuwslopend, meerdere kansen deden zich voor aan beide zijden van het veld zodat het publiek wel werd vermaakt. Uiteindelijk bleef het bij 2-2, SVD is weer wat veiliger en AD'69 loopt twee punten mis die het goed had kunnen gebruiken in de derde periode.

Meer berichten