Drukte voor het MEC-doel. Foto: PR
Drukte voor het MEC-doel. Foto: PR (Foto: )

AD '69 verliest van 'buurman' MEC

AALTEN - Met de 2-2 tegen Zeddam/StJoris en het 2-1 verlies bij Sprinkhanen is blijkbaar de negatieve spiraal ingezet, want ook bij MEC uit Miste, dat vecht tegen degradatie, kon AD'69 geen potten breken. De Aaltenaren verloren de derby tegen MEC met 3-1.

Dit in een wedstrijd waar AD'69 legio kansen heeft gehad om of de score te openen. Dat begon al in de vijfde minuut met Jeroen Scholten toen hij alleen voor doel kwam te staan en miste. Zelfs toen AD'69 met 2-1 achterstond heeft het de kansen laten liggen om ook vanuit die achterstand terug te komen. Het was weer een avondje waar men elkaar niet wist te vinden, het te gehaast moest en balverlies tot kunst werd verheven. En net als bij Sprinkhanen was het nu MEC dat profiteerde als AD'69 zat te stuntelen. De club uit Miste wist zelf wel de rust te bewaren en efficiënt toe te happen als kansen zich voordeden.

Als excuus kan AD'69 aanvoeren is dat AD'69 de laatste weken met veel geblesseerde spelers geconfronteerd wordt en dat door de vele kunstgrepen de automatismen niet direct worden begrepen. Het balverlies zou hierdoor verklaard kunnen worden. Maar juist dan moet het team geduld opbrengen maar dat liet men achterwege en dus liep AD'69 vanaf de 1-0 achter de feiten aan.
In de stand voor de derde periode laat AD'69 hierdoor Peeske en GWVV naderen tot op twee punten en moet het dus uitkijken om ook hier de slag niet te missen. Dit zal moeilijk worden want de tegenstanders in de laatste drie wedstrijden zijn vooral tegenstanders die moeten vechten voor klassebehoud.

AD'69 moet in deze reeks zondag 12 mei thuis aantreden tegen sv Dinxperlo dat door een goede reeks van de afgelopen weken zich wel veilig mag noemen.

Meer berichten